Kvällens middag blir en supergod kycklingrätt med massor av nyttigheter och härliga smaker! Vi serverar perfekt ugnsstekt kycklingfilé på en bädd av knapriga, rostade cannelinibönor som vi smaksätter med vår egen kryddblandning Hello Sunrise och svänger ihop en avokadosallad med rucola och morot som tillbehör. En krämig vitlöksdressing på gräddfil blir ett perfekt komplement till både kyckling, bönor och grönsaker.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Cannelinibönor
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller Selleri, Senap)
300 g
Kycklingbröstfilé
4 g
Kycklingbuljong
1 st
Tomat
1 st
Morot
40 g
Rucola
1 st
Avokado
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
½ st
Vitlöksklyfta
½ msk
Vetemjöl (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Häll av och skölj cannelinibönor. Torka av med en bit hushållspapper.
Blanda cannelinibönor, Hello Sunrise, mjöl [1/2 msk | 1 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.
Placera bönor på en plåt med bakplåtspapper [2 plåtar, 4P] och blanda med olivolja.
Rosta i ugnen i 20–25 min, eller tills spröda.
GRILLTIPS: Om du planerar att grilla, förvärm din grill tills den är väldigt het.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kyckling och krydda med kycklingbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.
Placera den på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.
GRILLTIPS: Placera kryddad kyckling på grillen. Stek i 5-7 min per sida och låt den sedan vila under folie i ytterligare 5 min.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Grovhacka tomat.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Skölj rucola.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och tärna i 1 cm stora bitar. Krydda med en nypa salt och peppar.
Blanda rucola, tomat, morot, avokado, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.
Finhacka eller pressa vitlök [1/2 klyfta, 2P].
Blanda gräddfil, vitlök, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.
Skär kyckling i skivor.
Lägg upp sallad i skålar och toppa med kyckling.
Servera med en klick vitlöksdressing och toppa med rostade bönor.