Till kvällens goda middag har vi hämtat inspiration från Sydamerika och lagar färgstark mat med massor av smak. Vi steker kycklingbröst med vår egen kryddblandning Panamat och serverar det med ett krämigt sötpotatismos. En enkel tomatsallad med rödlök blir ett perfekt tillbehör och vi toppar kyckling och mos med en vackert grön chimichurri på färska örter, vitlök och lime.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 portionspåse
Koriander
1 st
Lime
4 g
Panamat
2 st
Tomat
300 g
Kycklingbröstfilé
½ st
Röd chili
450 g
Sötpotatis
½ st
Vitlöksklyfta
1 g
Torkad oregano
½ st
Rödlök
1 portionspåse
Bladpersilja
2 msk
Vatten till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
3 msk
Mjölk till mos
½ tsk
Salt till mos
½ msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Smör till stekning
1 msk
Vatten till chimichurri
¼ tsk
Salt till chimichurri
2 msk
Olja till chimichurri
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skär rödlök i tunna skivor.
Blanda rödlök med vatten och salt i en liten skål. Ställ åt sidan.
TIP: Skär löken så tunt som möjligt.
Skala och tärna sötpotatis i 2 cm stora bitar.
Koka sötpotatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och mosa potatis tillsammans med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med salt och Panamat. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.
Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 2–3 min på ena sidan. Vänd kyckling och stek i 2–3 min med smör.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, halvera, kärna ur och finhacka chili.
Halvera lime.
Finhacka persilja och koriander (inklusive stjälken). Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda chili, persilja, koriander, vatten, vitlök, salt, olivolja, limesaft och oregano i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Grovhacka tomat.
Häll av lag från rödlök precis innan servering. Vänd lök med tomat och en nypa salt och peppar.
Lägg upp mos, sallad och kyckling på tallrikar.
Skeda sås från stekpannan över kyckling.
Toppa kyckling och mos med chimichurri.