Stekt kycklingbröst och chimichurri
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt kycklingbröst och chimichurri

Stekt kycklingbröst och chimichurri

med sötpotatismos och tomatsallad

Till kvällens goda middag har vi hämtat inspiration från Sydamerika och lagar färgstark mat med massor av smak. Vi steker kycklingbröst med vår egen kryddblandning Panamat och serverar det med ett krämigt sötpotatismos. En enkel tomatsallad med rödlök blir ett perfekt tillbehör och vi toppar kyckling och mos med en vackert grön chimichurri på färska örter, vitlök och lime.

Taggar:
Snabb
Max 50g kolhydrater
<650 kcal 2P-baserat
Glutenfri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 portionspåse

Koriander

1 st

Lime

4 g

Panamat

2 st

Tomat

300 g

Kycklingbröstfilé

½ st

Röd chili

450 g

Sötpotatis

½ st

Vitlöksklyfta

1 g

Torkad oregano

½ st

Rödlök

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

2 msk

Vatten till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

3 msk

Mjölk till mos

½ tsk

Salt till mos

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Smör till stekning

1 msk

Vatten till chimichurri

¼ tsk

Salt till chimichurri

2 msk

Olja till chimichurri

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2662 kJ
Energi (kcal)636 kcal
Fett30.9 g
varav mättat8.8 g
Kolhydrater46.5 g
varav socker8.7 g
Protein41.7 g
Salt4.1 g

Instruktioner

Förbered rödlök
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skär rödlök i tunna skivor.

Blanda rödlök med vatten och salt i en liten skål. Ställ åt sidan.

TIP: Skär löken så tunt som möjligt.

Laga mos
2

Skala och tärna sötpotatis i 2 cm stora bitar.

Koka sötpotatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och mosa potatis tillsammans med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Stek kyckling
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med salt och Panamat. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.

Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 2–3 min på ena sidan. Vänd kyckling och stek i 2–3 min med smör.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Gör chimichurri
4

Under tiden, halvera, kärna ur och finhacka chili.

Halvera lime.

Finhacka persilja och koriander (inklusive stjälken). Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda chili, persilja, koriander, vatten, vitlök, salt, olivolja, limesaft och oregano i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Blanda sallad
5

Grovhacka tomat.

Häll av lag från rödlök precis innan servering. Vänd lök med tomat och en nypa salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp mos, sallad och kyckling på tallrikar.

Skeda sås från stekpannan över kyckling.

Toppa kyckling och mos med chimichurri.