Stilla hungern med detta läckra recept på ugnsrostade rotfrukter och Medelhavskyckling som ger en hänförande doft- och smakupplevelse. I detta recept samsas sötpotatis med morötter och rödbetor och smakerna koncentreras till en kulinarisk upplevelse tack vare olivolja, salt och värme. Rätten förhöjs ytterligare genom smarrig tzatziki smaksatt med färsk persilja, och i ett nafs har du en comfort food-middag som väcker matglädjen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Gurka
300
Kycklingbröstfilé
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
4
Medelhavets Pärla
450
Sötpotatis
1
Vitlöksklyfta
1
Rödbeta
½
Ekologisk citron
1
Rödlök
1
Morot
1
Bladpersilja
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna rödbeta och morot (oskalad) i 2 cm stora bitar. Skär sötpotatis i 2 cm klyftor. Skär rödlök i klyftor.
Placera rödlök, rödbeta och morot på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Placera sötpotatisklyftor på andra sidan. Ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Vänd och rosta tills mjuka, 20-25 min. TIPS: Rödbeta är färdig när man lätt kan sticka ner en gaffel.
Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka persilja. Riv en nypa citronzest [1/2 st, 2P] och skär citron i klyftor. Riv gurka och pressa ur så mycket vätska som möjligt. Lägg din hand ovanpå kycklingbröstet, och använd en skarp kniv för att försiktigt skära två tunna filéer på långsidan på en separat skärbräda. Blanda Medelhavets Pärla och en skvätt olivolja* i en skål. Lägg i kycklingen och pressa kryddorna mot kycklingen så att den fastnar.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme, när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid. Stek kyckling tills genomstekt, 3-5 min på varje sida (beroende på tjocklek). VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Blanda yoghurt, vitlök, hälften av persiljan, gurka, citronzest och en generös skvätt citronjuice. Smaka av med salt* och peppar*.
Lägg upp rostade grönsaker, sötpotatisklyftor och kyckling på tallrikar. Ringla över tzatziki och garnera med resterande persilja.