Veckans fiskrätt behöver absolut inte vara tråkig. Här har vi satt ihop en utsökt kombination av välsmakande och färgstarka ingredienser. Ikväll bjuder vi nämligen på perfekt stekt lax som serveras med citronrostad potatis och broccoli. Underbart tillbehör är en vackert grön rucoladressing med vitlök och citron.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500
Potatis
250
Broccoli
½
Vitlöksklyfta
40
Rucola
250
Laxfilé
(Innehåller Fisk)
20
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
½
Citron
½
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
Värm ugnen till 240°C/220°C varmluft.
Skär potatis (oskalad) i klyftor och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 25-35 min, tills gyllene och mjuka.
Skär broccoli i små buketter och tärna stjälken i 2 cm stora bitar.
Finhacka eller pressa vitlök [½ st, 2P].
Skölj rucola och finhacka hälften.
Skär citron [½ st, 2P] i klyftor.
När det återstår 12 min av potatisens tillagningstid, tillsätt broccoli till plåten, blanda med lite olivolja och rosta resten av tiden.
Blanda hackad rucola, vitlök, gräddfil [1/2 paket, 2P], citronjuice [1 tsk | 2 tsk], en nypa salt och peppar i en liten skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka av laxen försiktigt med lite hushållspapper och krydda med salt.
Stek med skinnsidan ner i 3-4 min. Vänd och stek i 3-5 min, tills gyllene och genomstekt.
VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Blanda färdigrostad potatis och broccoli med resterande rucola och riven ost.
Lägg upp potatis, lax och rucoladressing på tallrikar.
Servera med resterande citronklyftor.