Att detta recept fångade din uppmärksamhet förstår vi, citronlax är ju bara sååå gott! Smakerna är perfekt balanserade mellan lax, smör och citron, och serveras med rostade rotfrukter. Till detta en uppfriskande krämig sallad med gurka, dill och yoghurt. Enkelt, snabbt, och utsökt gott!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 portionspåse
Dill
500 g
Potatis
1 st
Rödbeta
1 st
Palsternacka
1 st
Gurka
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Citron
250 g
Laxfilé
(Innehåller Fisk)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
75 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
½ dl
Vatten (steg 4)
1 msk
Smör (steg 5)
1 msk
Olivolja (steg 4)
Skär citron i klyftor.
Blanda vatten [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong och en generös skvätt citronsaft i en liten skål.
Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt, när det återstår 10 min av rotfrukternas baktid.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lax med skinnsidan ner i 3–4 min