Stekt lax och apelsin- och fänkålssallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt lax och apelsin- och fänkålssallad

Stekt lax och apelsin- och fänkålssallad

med rostad potatis och färsk körvel

Det här är ett recept med så många härliga kombinationer av ingredienser att smaklökarna brister ut i glädjesång! Vad sägs om rosmarinsrostad potatis, underbart syrlig apelsin- och fänkålssallad med riven ost och gyllenstekt lax med färsk körvel? Vi garanterar renskrapade tallrikar och nöjda middagsgäster.

Allergener:
Senap
Mjölk
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

12 g

Grov senap

(Innehåller Senap)

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

250 g

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

500 g

Potatis

½ st

Rosmarin

20 g

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller Mjölk)

1 st

Apelsin

1 st

Fänkål

1 portionspåse

Körvel

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

1 msk

Olja till sallad

½ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Salt till fisk

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3223 kJ
Energi (kcal)770 kcal
Fett43.7 g
varav mättat14.3 g
Kolhydrater60.1 g
varav socker15.2 g
Protein37.2 g
Salt3.7 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Grovhacka rosmarinsblad.

Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, rosmarin, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, halvera fänkål och använd en potatisskalare för att skala den på längden.Finhacka innersta delen som kan vara svår att skala. Kasta stjälken.

Skala apelsin, ta bort de vita hinnorna och tärna den i 1 cm stora bitar.

Blanda sallad
3

Blanda fänkål, apelsin (inklusive saft), senap, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Hacka körvel
4

Grovhacka körvel.

Stek lax
5

När det återstår 10–12 min av potatisens tillagningstid, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt.

Stek med skinnsidan ner i 3–4 min. Vänd laxen och stek i ytterligare 3-5 min, eller tills gyllene och genomstekt.

VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Servera
6

Lägg upp lax, apelsin- och fänkålssallad och rosmarinspotatis på tallrikar.

Servera med en klick crème fraiche.

Toppa sallad med finriven ost och fisk och potatis med körvel.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image