Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Visste du att vi bör äta fisk tre gånger i veckan? Lax är både gott, nyttigt och lättlagat – perfekt när du vill få in mer av allt det goda från havet på menyn. I kvällens rätt med asiatiska smaker tillagar vi lax i stekpannan och serverar den med kokt ris och en krispig sallad med morot, kål och sesamfrön. Vi blandar också en enkel misosås med senap som ger rätten en härlig umamismak.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Långkornigt vitt ris
250 g
Laxfilé
(Innehåller Fisk)
½ st
Lime
15 g
Misopasta
(Innehåller Soja, Gluten, Vete)
150 g
Förskuren spetskål
1 st
Morot
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
7.5 g
Senap
(Innehåller Senap)
2.5 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ tsk
Socker (steg 3)
2 msk
Vatten (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [21/2 dl | 5 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila till servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka av lax med hushållspapper och krydda med en nypa salt.
Stek med skinnsidan ner i 3–4 min.
Vänd laxen och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.
VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Under tiden, halvera lime [1/2 st, 2P].
Riv morot (oskalad) grovt.
Blanda kål, morot, sesamfrön, majonnäs och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.
Blanda limesaft [1 msk | 2 msk], senap [1/2 paket, 2P], misopasta [1/2 paket, 2P], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och vatten [2 tsk | 4 tsk] i en liten skål.
Lägg upp ris i skålar och toppa med lax och grönsaker.
Servera med misosås.