Stekt lax och miso- och senapssås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt lax och miso- och senapssås

Stekt lax och miso- och senapssås

med långkornigt ris och sesamgrönsaker

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Visste du att vi bör äta fisk tre gånger i veckan? Lax är både gott, nyttigt och lättlagat – perfekt när du vill få in mer av allt det goda från havet på menyn. I kvällens rätt med asiatiska smaker tillagar vi lax i stekpannan och serverar den med kokt ris och en krispig sallad med morot, kål och sesamfrön. Vi blandar också en enkel misosås med senap som ger rätten en härlig umamismak.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Fisk
Soja
Gluten
Vete
Senap
Ägg
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Långkornigt vitt ris

250 g

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

½ st

Lime

15 g

Misopasta

(Innehåller Soja, Gluten, Vete)

150 g

Förskuren spetskål

1 st

Morot

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

7.5 g

Senap

(Innehåller Senap)

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Socker (steg 3)

2 msk

Vatten (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3376 kJ
Energi (kcal)807 kcal
Fett41.9 g
varav mättat6.4 g
Kolhydrater70.1 g
varav socker6.3 g
Protein34.5 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [21/2 dl | 5 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila till servering.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Stek lax
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av lax med hushållspapper och krydda med en nypa salt.

Stek med skinnsidan ner i 3–4 min.

Vänd laxen och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.

VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Förbered grönsaker
3

Under tiden, halvera lime [1/2 st, 2P].

Riv morot (oskalad) grovt.

Blanda kål, morot, sesamfrön, majonnäs och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.

Blanda limesaft [1 msk | 2 msk], senap [1/2 paket, 2P], misopasta [1/2 paket, 2P], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och vatten [2 tsk | 4 tsk] i en liten skål.

 

Servera
4

Lägg upp ris i skålar och toppa med lax och grönsaker.

Servera med misosås.