Stekt rumpstek och blodig rödvinssås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt rumpstek och blodig rödvinssås

Stekt rumpstek och blodig rödvinssås

med rostad klyftpotatis och tryffelmajonnäs

I kväll frestar vi med en riktigt lyxig helgrätt – perfekt om ni har gäster på besök, eller bara för att skämma bort familjen lite extra. Supermör rumpstek som steks till perfektion serveras med festliga tillbehör – klyftpotatis med gratinerat osttäcke, rödbetssallad med körvel och pinjenötter och en fantastisk rödvinssås. Smaklig (fest)måltid!

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Sulfiter
Senap
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 portionspåse

Körvel

60 g

Rödvinssås

(Innehåller Sulfiter)

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)

4 ml

Tryffelolja

500 g

Potatis

300 g

Rumpstek

1 st

Vitlöksklyfta

3 st

Rödbeta

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Salt till sås

½ msk

Olja till stekning

½ msk

Olja till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5366 kJ
Energi (kcal)1283 kcal
Fett38 g
varav mättat7 g
Kolhydrater68.9 g
varav socker21.5 g
Protein42.7 g
Salt3.2 g

Instruktioner

Rosta potatis & rödbeta
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt.

Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor. Tärna rödbeta (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Placera potatis och rödbeta på var sin sida av en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Rosta pinjenötter
2

Under tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Rosta pinjenötter i 3–4 min, tills gyllene. Ställ åt sidan.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär bort stjälk från körvel.

Stek kött
3

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt. 

Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar. 

TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.

Laga rödvinssås
4

Strö ost över klyftpotatis när det återstår 5 min av tillagningstiden, och gratinera tills osten är gyllene.

Medan kött vilar, hetta upp en skvätt olivolja på medelhög värme i stekpannan (behåll kvarvarande sky).

Fräs vitlök i 20–30 sek, tills väldoftande.

Rör i en skvätt vatten, rödvinssås, sky från foliepaketet, salt och en nypa peppar. Sjud under omrörning i 2–3 min.

TIPS: Tillsätt mer vatten om såsen verkar tjock.

Gör rödbetssallad
5

Blanda försiktigt rostad rödbeta, körvel, olivolja, en nypa salt och peppar i en skål.

Blanda majonnäs, tryffelolja, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Skär kött i tunna skivor.

Servera
6

Lägg upp kött, klyftpotatis och rödbetssallad på tallrikar.

Toppa rödbetssallad med pinjenötter.

Ringla rödvinssås över köttet.

Servera med tryffelmajonnäs.