Dags att bjuda en speciell person på en romantisk middag eller skämma bort familjen lite extra i helgen? Oavsett vem du vill imponera på kan det inte gå fel med denna lyxiga rätt. Vi steker rumpstek till perfektion och serverar den med kripsiga rosmarinspommes, vitlöksdoftande haricots verts och en krämig dragonaioli.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
1 st
Schalottenlök
½ st
Rosmarin
2 st
Vitlöksklyfta
1 portionspåse
Dragon
150 g
Haricots verts
80 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
300 g
Rumpstek
¼ tsk
Salt (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 1)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes.
Grovhacka rosmarinsblad [1/2 kvist, 2P].
Placera pommes på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper och blanda med rosmarin, olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
Finhacka dragon och schalottenlök.
Finhacka eller pressa vitlök.
Ansa haricots verts.
Blanda aioli, dragon och schalottenlök i en liten skål.
Smaka av med salt och peppar.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.
Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt. Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.
TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek haricots verts, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i 2 min.
Tillsätt vitlök och stek i 1 min.
Lägg upp rumpstek, rosmarinspommes och haricots verts på tallrikar.
Toppa kött med dragonaioli.