Stekt rumpstek och dragondipp
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt rumpstek och dragondipp

Stekt rumpstek och dragondipp

med rostade morötter och gratinerad broccoli

Visst känns det härligt att bjuda på något lite extra lyxigt till helgmiddag? Samla familjen runt bordet och njut av mör rumpstek med ugnsbakade morötter och rostad potatis med ostgratinerad broccoli. Ingen festmiddag är komplett utan en god sås, så vi serverar kvällens kulinariska upplevelse med en krämig bearnaisedipp.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Småpotatis

250 g

Broccoli

3 st

Morot

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 st

Citron

1 portionspåse

Dragon

1 st

Schalottenlök

300 g

Rumpstek

7.5 g

Senap

(Innehåller Senap)

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

¾ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4803 kJ
Energi (kcal)1148 kcal
Fett26 g
varav mättat5.2 g
Kolhydrater51.3 g
varav socker18.5 g
Protein44.4 g
Salt4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Halvera potatis (oskalad) och placera den på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.

Rosta överst i ugnen i 25–35 min, eller till gyllene och mjuka. 

Rosta morötter
2

Under tiden, skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.

Halvera morot (oskalad).

Placera morotshalvor på en ny plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 10–15 min, eller tills mjuka. 

Gratinera broccoli
3

Placera broccoli på plåten, tillsätt en skvätt olivolja och riven ost och vänd runt när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.

Rosta resterande tid, tills osten är gyllene.

Stek schalottenlök
4

Skär citron i klyftor.

Finhacka schalottenlök och dragon.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Stek schalottenlök i 1–2 min, tills mjuk. Ställ åt sidan i en skål.

Stek kött
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt.

Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.

Under tiden, rör i senap [½ paket, 2P], majonnäs, hälften av dragonen, en nypa salt och peppar i skålen med schalottenlök.

 

Servera
6

Skär kött i tunna skivor.

Lägg upp kött, rostad morot, potatis och broccoli på tallrikar.

Toppa morot med resterande dragon och en skvätt citronsaft.

Toppa köttet med en klick bearnaisedipp och servera resten vid sidan av.