Stekt rumpstek och krämig rödvinssås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt rumpstek och krämig rödvinssås

Stekt rumpstek och krämig rödvinssås

med hasselbackspotatis och rucolasallad

Ett skepp kommer lastat med en riktig lyxmiddag! I kväll bjuder vi på mör rumpstek, gyllene hasselbackspotatis, krämig rödvinssås och en fräsch sallad med rucola och päron. Perfekt när du vill sätta guldkant på tillvaron, men inte tillbringa timmar i köket.

Allergener:
Sulfiter
Mjölk
Soja
Gluten
Korn
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

1 portionspåse

Bladpersilja

60 g

Rödvinssås

(Innehåller Sulfiter)

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

½ st

Worcestershiresås

(Innehåller Soja, Gluten, Korn, Senap)

40 g

Rucola

1 st

Päron

6 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

10 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)

300 g

Rumpstek

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 4)

2 msk

Smör (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5634 kJ
Energi (kcal)1347 kcal
Fett47.3 g
varav mättat20 g
Kolhydrater64.1 g
varav socker16.4 g
Protein40 g
Salt2.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Skär potatis
1

Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft).

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt.

Placera några potatisar i taget mellan två träskedar på en skärbräda. Skär dem i tunna skivor, men inte helt igenom. Upprepa med resterande potatis.

Rosta potatis
2

Placera potatis på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, en nypa salt och peppar. Vänd potatisen så den skårade sidan är uppåt.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Ta ut plåten och toppa potatis med smör [2 msk | 4 msk]. Fördela pumpakärnor på andra sidan av plåten och rosta i ytterligare 4–5 min.

Blanda rucolasallad
3

Under tiden, skölj rucola.

Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.

Blanda balsamvinäger [1/2 paket, 2P], olivolja [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Rör i rucola och päron precis innan servering.

 

Stek kött
4

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk]  på medelhög värme i en stor stekpanna.

Stek kött i 3–4 min på varje sida, eller tills brynt.

Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer att fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.

Laga sås
5

Under tiden, värm upp samma stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt en skvätt vatten för att kyla ner stekpannan.

Tillsätt worcestershiresås [1/2 paket, 2P], rödvinssås och matlagningsgrädde. Sjud i 1–2 min, tills såsen tjockar något.

Tillsätt köttsaft från foliepaketet och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar. 

Servera
6

Lägg upp kött, hasselbackspotatis och rucolasallad på tallrikar.

Ringla rödvinssås över köttet.

Garnera rucolasallad med rostade pumpafrön.

Slutligen strö över rivna persiljeblad.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image