Ett skepp kommer lastat med en riktig lyxmiddag! I kväll bjuder vi på mör rumpstek, gyllene hasselbackspotatis, krämig rödvinssås och en fräsch sallad med rucola och päron. Perfekt när du vill sätta guldkant på tillvaron, men inte tillbringa timmar i köket.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
1 portionspåse
Bladpersilja
60 g
Rödvinssås
(Innehåller Sulfiter)
1 paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
½ st
Worcestershiresås
(Innehåller Soja, Gluten, Korn, Senap)
40 g
Rucola
1 st
Päron
6 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
10 g
Pumpakärnor
(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)
300 g
Rumpstek
1 msk
Olivolja (steg 4)
2 msk
Smör (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 5)
1 msk
Olivolja (steg 3)
Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft).
Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt.
Placera några potatisar i taget mellan två träskedar på en skärbräda. Skär dem i tunna skivor, men inte helt igenom. Upprepa med resterande potatis.
Placera potatis på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, en nypa salt och peppar. Vänd potatisen så den skårade sidan är uppåt.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Ta ut plåten och toppa potatis med smör [2 msk | 4 msk]. Fördela pumpakärnor på andra sidan av plåten och rosta i ytterligare 4–5 min.
Under tiden, skölj rucola.
Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.
Blanda balsamvinäger [1/2 paket, 2P], olivolja [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål.
Rör i rucola och päron precis innan servering.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] på medelhög värme i en stor stekpanna.
Stek kött i 3–4 min på varje sida, eller tills brynt.
Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer att fortsätta tillagas något under tiden det vilar.
TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.
Under tiden, värm upp samma stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt en skvätt vatten för att kyla ner stekpannan.
Tillsätt worcestershiresås [1/2 paket, 2P], rödvinssås och matlagningsgrädde. Sjud i 1–2 min, tills såsen tjockar något.
Tillsätt köttsaft från foliepaketet och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.
Lägg upp kött, hasselbackspotatis och rucolasallad på tallrikar.
Ringla rödvinssås över köttet.
Garnera rucolasallad med rostade pumpafrön.
Slutligen strö över rivna persiljeblad.