Stekt rumpstek och krämig svampsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt rumpstek och krämig svampsås

Stekt rumpstek och krämig svampsås

med tryffelpotatismos och rostade rotfrukter

Rumpstek är en supermör köttbit – perfekt när du vill laga en helgmiddag med det lilla extra! I kväll serverar vi den stekt tillsammans med ett lent potatismos som vi smaksätter med tryffelolja. Vi ugnsrostar också palsternacka och morot och vänder sedan rotfrukterna med smör och färsk persilja. Vi serverar hela härligheten med en gräddig svampsås med vitlök.

Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Vitlöksflörter

4 g

Kycklingbuljong

200 g

Champinjoner

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

8 ml

Tryffelolja

300 g

Rumpstek

1 st

Vitlöksklyfta

2 st

Palsternacka

2 st

Morot

500 g

Bakpotatis

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

3 msk

Mjölk till mos

½ tsk

Salt till mos

¼ tsk

Salt till grönsaker

1 msk

Smör till grönsaker

½ msk

Olja till sås

½ msk

Mjöl till sås

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3738 kJ
Energi (kcal)893 kcal
Fett42.8 g
varav mättat23.5 g
Kolhydrater90.1 g
varav socker26.4 g
Protein45.1 g
Salt5.1 g

Instruktioner

Förbered potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt.

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.

Laga mos
2

Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet, och mosa potatis tillsammans med mjölk, salt, tryffelolja och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Rosta rotfrukter
3

Under tiden, skär palsternacka och morot (oskalade) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja och salt.

Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills gyllene.

Under tiden, skär svamp i tunna skivor.

Finhacka persilja och finhacka eller pressa vitlök.

Vänd rostade rotfrukter med persilja och smör.

Stek kött
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt.

Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.

Laga sås
5

Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelvärme.

Stek svamp och vitlök i 3–4 min, tills brynt.

Rör i vetemjöl, kycklingbuljong, Vitlöksflörter och salt.

Tillsätt matlagningsgrädde och sjud i 2–3 min, tills såsen har tjocknat något.

Servera
6

Skär kött i skivor, lägg upp dem på tallrikar och toppa med svampsås.

Servera med rostade rotfrukter och tryffelmos.