I kväll inviterar vi till fest med en riktigt lyxig måltid. Vi marinerar ryggbiff i Ay Cajun-ba och sojasås, och steker den sen till perfektion. Samtidigt rostar vi potatis, paprika och lök, och steker svamp med vitlök. Härligheterna toppar vi med en fantastisk cajunsås med smör och Worcestershiresås, och en krämig gräslöksaioli.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Rumpstek
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
500 g
Potatis
1 st
Paprika
1 st
Rödlök
200 g
Champinjoner
2 st
Vitlöksklyfta
1 portionspåse
Gräslök
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1 st
Worcestershiresås
(Innehåller Soja)
1 msk
Olivolja (steg 3)
1 msk
Smör (steg 3)
1 msk
Vatten (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 4)
3 msk
Smör (steg 5)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med hälften av Ay Cajun-ban och en nypa peppar.
Blanda kött och sojasås [1/2 paket, 2P] i en skål, och ställ åt sidan.
Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor.
Skär paprika i 2 cm tunna strimlor.
Skär lök i 2 cm breda klyftor.
Placera grönsaker på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök. Halvera svamp.
Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] och olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme, när det återstår 15 min av grönsakernas tillagningstid. Stek svamp i 3–4 min, eller tills brynt och gyllene.
Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 1 min. Krydda med en generös nypa salt och peppar, och lägg över i en skål.
Under tiden, finhacka gräslök. Blanda aioli, vatten [1 msk | 2 msk] och hälften av gräslöken i en liten skål.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt.
Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.
TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.
Låt stekpannan svalna lite, och tillsätt sen Worcestershiresås, resterande Ay Cajun-ba och smör [3 msk I 6 msk].
Rör tills smöret har smält.
Lägg upp kött, rostade grönsaker och svamp på tallrikar.
Ringla cajunsås över köttet.
Servera gräslöksaioli i små skålar.
Garnera med resterande gräslök.