Stekt rumpstek och krämig svampsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt rumpstek och krämig svampsås

Stekt rumpstek och krämig svampsås

med tryffelpotatismos och rostade grönsaker

Vi hoppas att ni har sparat denna rätt till helgen, för här bjuder vi på en riktigt lyxig och spännande rätt. Vi ska nämligen laga supermör, perfekt stekt rumpstek. Underbara tillbehör är krämigt potatismos med tryffelolja, rostad palsternacka och morot, och en fantastisk svampsås.

Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Champinjoner

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

500 g

Bakpotatis

4 g

Kycklingbuljong

2 st

Palsternacka

2 st

Morot

4 g

Vitlöksflörter

1 portionspåse

Bladpersilja

300 g

Rumpstek

8 ml

Tryffelolja

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 2)

3 msk

Mjölk (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

½ msk

Vetemjöl (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

½ msk

Olivolja (steg 5)

1 msk

Smör (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5529 kJ
Energi (kcal)1322 kcal
Fett32.4 g
varav mättat15.1 g
Kolhydrater90.1 g
varav socker26.3 g
Protein45.1 g
Salt5.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Hacka potatis
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med en nypa salt.

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten. 

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.

 

Gör potatismos
2

Koka potatis i 11-13 min, eller tills den enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och mosa potatis tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] tryffelolja och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock tills servering.

TIPS: Tillsätt eventuellt en klick smör.

 

Rosta grönsaker
3

Under tiden, skär palsternacka (oskalad) och morot (oskalad) i 1 cm tunna strimlor, och placera på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Rosta i ugnen i 20-30 min, eller tills gyllene och mjuka.

Under tiden, skär svamp i tunna skivor.

Finhacka persilja.

Finhacka eller pressa vitlök.

När grönsakerna är färdiga, blanda dem med persilja och smör [1 msk | 2 msk] på plåten.

Stek kött
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 3-4 min per sida, eller tills brynt.

Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för genomstekt.

Laga sås
5

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelvärme.

Stek svamp i 3-4 min, tills brynt.

Rör i vetemjöl [1/2 msk | 1 msk], kycklingbuljong, Vitlöksflörter och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Rör i matlagningsgrädde och sjud i ytterligare 2-3 min, eller tills lätt tjocknad. 

Servera
6

Skär kött i tunna skivor, lägg upp på tallrikar och toppa med svampsås.

Servera med rostade grönsaker och potatismos.