"Sticky" harissa-kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
"Sticky" harissa-kyckling

"Sticky" harissa-kyckling

med citronbulgur och krämig äppelslaw

Harissa är en nordafrikansk kryddblandning med härlig hetta. I kväll får den smaksätta kycklingen i en snabb och enkel rätt som blir en garanterad hit på middagsbordet. Medan kycklingen steks kokar vi bulgur och gör en krämig äppelslaw med kål, tranbär, gräddfil och majonnäs. Vi vänder kycklingen i sweet chilisås och rör ner persilja och citronsaft i bulguren, och så är middagen serverad.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kycklinginnerfilé

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

½ st

Citron

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Bladpersilja

4 g

Kycklingbuljong

4 g

Harissakrydda

40 g

Sweet chilisås

150 g

Kålmix

1 st

Äpple

20 g

Tranbär

(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 1)

2.5 dl

Vatten (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3128 kJ
Energi (kcal)748 kcal
Fett33.7 g
varav mättat7.6 g
Kolhydrater66.3 g
varav socker32.1 g
Protein41.5 g
Salt4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en kastrull med vatten [21/2 dl | 41/2 dl].

Rör i bulgur, kycklingbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och sänk till medellåg värme.

Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Stek kyckling
2

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk]  i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och harissa. Stek i 3–4 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Tillsätt sweet chilisås
3

Under tiden, halvera citron [1/2 st, 2P]. Riv persiljeblad i grova bitar med händerna. Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor. Blanda äpple, kålmix, tranbär, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], gräddfil och majonnäs i en stor skål.

Tillsätt sweet chilisås i pannan med kyckling och vänd runt. Stek i ytterligare 1 min, tills karamelliserat.

Rör ner persilja, olivolja [1 msk | 2 msk] och citronsaft [1 msk | 2 msk] i bulgur precis innan servering.

Servera
4

Lägg upp bulgur, kyckling och äppelslaw i skålar.