Har du testat vegokebab? Det är plantbaserade bitar som går supersnabbt att tillaga och kan smaksättas med valfria kryddor. I dag väljer vi sriracha, sweet chilisås, vitlök, soja och ketchup som ger kebaben både smak och en härlig, lite klibbig konsistens. Vi kokar ris att servera som tillbehör och gör en syrlig gurksallad med morot och lime. Sesammajonnäs, sesamfrön och färsk koriander fulländar middagen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
50 g
Vegansk sesammajonnäs
(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten)
1 portionspåse
Koriander
1 st
Lime
150 g
Jasminris
1 st
Gurka
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 st
Vitlöksklyfta
40 g
Sweet chilisås
200 g
Vegansk kebab
(Innehåller Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)
1 st
Morot, Julienne
20 g
Sriracha
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till sallad
½ msk
Olja till sallad
1 msk
Ketchup till sås
¼ tsk
Salt till vegoprotein
1 msk
Smör till stekning
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta sedan av kastrullen från värme.
Under tiden, grovhacka gurka.
Finhacka eller pressa vitlök.
Halvera lime.
Blanda morot, gurka, limesaft, salt och olivolja i en stor skål och ställ åt sidan.
Blanda sriracha, sweet chilisås, vitlök, sojasås och ketchup i en liten skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegokebab med salt och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills brynt.
Tillsätt smör och Ginger Ninja och stek i 30 sek, tills väldoftande och smöret har smält.
Tillsätt sweet chili-blandning, vänd runt och ta av från värme.
Lägg upp ris i skålar.
Toppa med gurksallad, vegokebab och sesamfrön.
Servera med en klick sesammajonnäs och garnera med rivna korianderblad.