"Sticky" sweet chili-stekta vegostrimlor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
"Sticky" sweet chili-stekta vegostrimlor

"Sticky" sweet chili-stekta vegostrimlor

med gurksallad och sesammajonnäs

I kväll blir det vegostrimlor till middag. Vi steker vegostrimlor med sriracha, sweet chilisås, vitlök, soja och ketchup som ger både smak och en härlig, lite klibbig konsistens. Vi kokar ris att servera som tillbehör och gör en syrlig gurksallad med morot och lime. Sesammajonnäs, sesamfrön och färsk koriander fulländar middagen.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Soja
Vete
Gluten
Senap
Havre
Ägg
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Vegansk kebab

(Innehåller Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)

40 g

Sweet chilisås

20 g

Sriracha

1 portionspåse

Koriander

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Vitlöksklyfta

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

½ st

Lime

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

50 g

Vegansk sesammajonnäs

(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten)

1 st

Morot, Julienne

1 st

Gurka

150 g

Jasminris

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 2)

1 msk

Ketchup (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Smör (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3511 kJ
Energi (kcal)839 kcal
Fett41.6 g
varav mättat56.4 g
Kolhydrater89.3 g
varav socker21.9 g
Protein25.4 g
Salt8.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta sedan av kastrullen från värme.

Blanda sallad
2

Under tiden, grovhacka gurka. Finhacka eller pressa vitlök. Halvera lime [1/2 st, 2P].

Blanda morot, gurka, limesaft [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor skål och ställ åt sidan.

Blanda sriracha, sweet chilisås, vitlök, sojasås och ketchup [1 msk | 2 msk] i en liten skål.

Stek vegansk kebab
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegansk kebab med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills brynt.

Tillsätt smör [1 msk | 2 msk] och Ginger Ninja och stek i 30 sek, tills väldoftande och smöret har smält.

Tillsätt sweet chili-blandning, vänd runt och ta av från värme.

Servera
4

Lägg upp ris i skålar. Toppa med gurksallad, vegansk kebab och sesamfrön.

Servera med en klick sesammajonnäs och garnera med rivna korianderblad.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image