Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
I kväll vill vi fresta med en kulinarisk upplevelse med asiatiska infleunser – nämligen blandfärs med sweet chili-glaze, jordnötsris och färsk mynta. Vi steker färs med broccoli och morot och smaksätter med vår egen kryddblandning som vi kallar för Ginger Ninja. Sedan tillsätter vi en glaze med sweet chili, sojasås och lime, serverar färs och grönsaker med kokt ris med knapriga jordnötter och strör över färsk mynta.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Jasminris
1 st
Morot
250 g
Broccoli
1 st
Lime
1 portionspåse
Mynta
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
40 g
Sweet chilisås
1 g
Chiliflakes
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
250 g
Fläskfärs
1 msk
Vatten (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 5)
½ tsk
Salt (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.
Skär broccolibuketter och stjälken i 1 cm stora bitar.
Skär lime i klyftor.
Plocka myntablad.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek broccoli och morot i 5–6 min, tills mjuka. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar och ställ åt sidan på en tallrik.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att framskynda tillagningsprocessen.
Under tiden, blanda sojasås, sweet chilisås, en generös skvätt limesaft, vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa chili flakes i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek färs och Ginger Ninja i 4–5 min, eller tills brynt.
Tillsätt grönsaker och sweet chili-glaze och sjud tills genomvarmt och något reducerat, 1–2 min.
Rör i ris med en gaffel och rör i jordnötter.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Lägg upp jordnötsris i skålar och toppa med sweet chili-färs och grönsaker.
Pressa över resterande lime.
Toppa med myntablad och strö över chili.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.