Låt oss fresta med sweet chilimarinerad fläskfärs med jordnötsris och färsk mynta. Vi steker blandfärs, paprika, broccoli och morot, och smaksätter med vår egen kryddblandning som vi kallar för Ginger Ninja. Vi serverar kött och grönsaker med knaprigt jordnötsris, och så toppar vi med chiliflakes och färsk mynta.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Jasminris
1 st
Paprika
1 st
Morot
250 g
Broccoli
1 st
Lime
1 portionspåse
Mynta
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
40 g
Sweet chilisås
1 g
Chiliflakes
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
250 g
Fläskfärs
1 msk
Vatten (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 5)
½ tsk
Salt (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila i ytterligare 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Kärna ur och tärna paprika i 2 cm stora bitar.
Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.
Skär broccoli i små buketter och skär stjälken i 1 cm stora bitar (skala stjälken vid behov).
Skär lime i klyftor.
Plocka myntablad.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek paprika, broccoli och morot tills mjuka, 5–6 min. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.
Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att framskynda tillagningsprocessen.
Under tiden, blanda sojasås, sweet chilisås, en generös skvätt limesaft, vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa chiliflakes i en medelstor skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i stekpannan på medelhög värme.
Stek fläskfärs och Ginger Ninja i 4–5 min, eller tills brynt.
Tillsätt grönsaker och sweet chiliglaze. Rör tills uppvärmt och såsen är något reducerad, 1–2 min.
Fluffa upp ris med en gaffel och rör i jordnötter.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Lägg upp jordnötsris i skålar.
Toppa med sweet chilimarinerad fläskfärs och grönsaker.
Pressa över saft från resterande limeklyftor.
Garnera med myntablad och strö över lite chiliflakes.