Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 personer ingår. Gyllenstekta fattiga riddare smakar fantastiskt och ger dig en extra god start på dagen. Denna enkla variant gör du på korvbröd och toppar med smörstekt päron, rostade mandlar och florsocker.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 st
Korvbröd
(Innehåller Gluten, Vete, Havre Kan innehålla Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
50 g
Florsocker
(Kan innehålla Khorasanvete, Gluten, Ägg, Nötter, Havre, Vete, Jordnötter, Korn, Kamut, Mjölk, Sesam, Råg, Spelt, Soja, Lupin)
40 g
Mandlar
(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
100 g
Sirap
2 st
Päron
2
Ägg till panering
2 msk
Smör till stekning
2 msk
Smör till sås
Halvera bröd.
Vispa ihop ägg och matlagningsgrädde i en stor djup tallrik.
Vänd bröd försiktigt i blandningen och ställ åt sidan i smeten i 10 min.
Under tiden, grovhacka mandlar.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta mandlar i 3–4 min, eller tills gyllene. Lägg över i en skål.
Halvera, kärna ur och skär päron i 1 cm stora bitar.
Smält smör i en liten kastrull på medelvärme. Tillsätt päron och sirap och stek i 3–4 min, eller tills päronet har mjuknat något.
Sänk till låg värme och håll varmt tills servering.
Hetta upp en skvätt olivolja och smör i samma stekpanna (torka ur den först).
Tillsätt försiktigt fattiga riddare till pannan när smöret har smält. Stek i omgångar i 2–4 min, eller tills lätt brynta.
Lägg upp fattiga riddare på tallrikar och sikta över florsocker.
Toppa med päronkompott och mandlar.