Sydostasiatisk fläskfärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sydostasiatisk fläskfärs

Sydostasiatisk fläskfärs

med vitlöksris och stekta grönsaker

Det sydostasiatiska köket kännetecknas av lättlagade rätter med olika starka aromatiska komponenter. Det får ni exempel på här med detta spännande recept med massor av härliga ingredienser. Vitlöksriset sköter sig själv på spisen, samtidigt som vi steker kött och grönsaker med asiatiska kryddor, och så toppar vi med sesammajonnäs och gurka. Enklare än så här blir det inte att laga asiatiskt!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Senap
Sesam
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Jasminris

1 st

Gurka

1 st

Morot

1 st

Pak choi

4 g

Ga-Laksa

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

50 g

Svart sesammajonnäs

(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)

250 g

Fläskfärs

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 tsk

Socker (steg 5)

½ msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3449 kJ
Energi (kcal)824 kcal
Fett50.9 g
varav mättat13.8 g
Kolhydrater72 g
varav socker10.3 g
Protein27.2 g
Salt4.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Finhacka (eller pressa) vitlök. Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en kastrull på medelhög värme.

Fräs vitlök i 30 sek. 

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!  

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär gurka i tunna skivor och krydda med en nypa salt. 

Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar. 

Grovhacka pak choi. 

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek morot i 3-4 min, eller tills något mjukare. 

Tillsätt pak choi och stek till den har mjuknat, 2 min. 

Krydda med en nypa salt och peppar, och lägg över till en skål.

Stek färs
4

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.

Stek fläskfärs, Ga-Laksa och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 3-4 min, eller tills brynt. 

VIKTIGT: Fläskfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Tillsätt grönsaker
5

Rör i stekta grönsaker, sojasås [1/2 paket, 2P] och socker [1 tsk | 2 tsk] i stekpannan. 

Sjud tills uppvärmt, 1-2 min. Smaka av med salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med köttfärs och stekta grönsaker.

Servera med en klick sesammajonnäs och garnera med gurkskivor.