Sydostasiatisk kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sydostasiatisk kyckling

Sydostasiatisk kyckling

med fullkornsnudlar och krämig kokossås

Ikväll lagar vi en underbar sydostasiatisk kyckling med morot, pak choi, kokosmjölk, rödlök, vitlök och sojasås . Vi blandar den med matiga fullkornsnudlar och toppar med pak choi och spicy chiliolja.

Taggar:
Snabb
Stark
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

300

Strimlad kycklingbröstfilé

2

Morot

1

Vitlöksklyfta

4

Ga-Laksa

½

Chiliflakes

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

125

Kokosmjölk

4

Goan Xacuti

1

Rödlök

1

Pak choi

150

Fullkornsnudlar

(Innehåller Vete, Gluten)

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 1)

¼

Salt (steg 3)

2

Olivolja (steg 5)

¼

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)832 kcal
Energi (kJ)3481 kJ
Fett38.6 g
varav mättat14.4 g
Kolhydrater70.9 g
varav socker13.6 g
Protein47.5 g
Salt5.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Stek kyckling
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda kyckling med en nypa salt.

Stek kyckling under omrörning i 4-5 min, tills gyllene och genomstekt, och ställ åt sidan på en tallrik.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered grönsaker
2

Grovhacka pak choi i 2 cm stora bitar, dela upp de gröna och de vita.

Tärna morot (oskalad) i 1 cm stora bitar.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär rödlök i tunna skivor. 

Stek grönsaker
3

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme, tillsätt en skvätt olivolja vid behov.

Stek morot, rödlök och vit pak choi i 2-3 min.

Tillsätt Goan xacuti, Ga-laksa, vitlök, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar, och stek i 1 min.

Koka nudlar
4

Medan grönsakerna steks, tillsätt nudlar till det kokande vattnet och koka i 1-2 min, eller tills mjuka.

När nudlar är färdiga, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan.

Häll av resterande vatten.

Tillsätt nudlar
5

Sänk till medelvärme på stekpannan. Tillsätt kyckling, kokosmjölk [½ paket, 2P], sojasås och kokvatten, och sjud i 2-3 min. Tillsätt sedan nudlar och se till att de täcks av sås. (Blanda eventuellt i kastrullen om det är för lite plats.)

Blanda olivolja [2 msk | 4 msk], chili flakes [1/2 paket, 2P] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål.

TIPS: Skippa chili flakes eller använd mindre 
om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp kycklingnudlar i skålar.

Garnera med grön pak choi och ringla över chiliolja.