Ikväll lagar vi en underbar sydostasiatisk kyckling med morot, pak choi, kokosmjölk, rödlök, vitlök och sojasås . Vi blandar den med matiga fullkornsnudlar och toppar med pak choi och spicy chiliolja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Strimlad kycklingbröstfilé
2
Morot
1
Vitlöksklyfta
4
Ga-Laksa
½
Chiliflakes
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
125
Kokosmjölk
4
Goan Xacuti
1
Rödlök
1
Pak choi
150
Fullkornsnudlar
(Innehåller Vete, Gluten)
1
Olivolja (steg 1)
¼
Salt (steg 3)
2
Olivolja (steg 5)
¼
Salt (steg 5)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda kyckling med en nypa salt.
Stek kyckling under omrörning i 4-5 min, tills gyllene och genomstekt, och ställ åt sidan på en tallrik.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Grovhacka pak choi i 2 cm stora bitar, dela upp de gröna och de vita.
Tärna morot (oskalad) i 1 cm stora bitar.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär rödlök i tunna skivor.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme, tillsätt en skvätt olivolja vid behov.
Stek morot, rödlök och vit pak choi i 2-3 min.
Tillsätt Goan xacuti, Ga-laksa, vitlök, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar, och stek i 1 min.
Medan grönsakerna steks, tillsätt nudlar till det kokande vattnet och koka i 1-2 min, eller tills mjuka.
När nudlar är färdiga, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan.
Häll av resterande vatten.
Sänk till medelvärme på stekpannan. Tillsätt kyckling, kokosmjölk [½ paket, 2P], sojasås och kokvatten, och sjud i 2-3 min. Tillsätt sedan nudlar och se till att de täcks av sås. (Blanda eventuellt i kastrullen om det är för lite plats.)
Blanda olivolja [2 msk | 4 msk], chili flakes [1/2 paket, 2P] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål.
TIPS: Skippa chili flakes eller använd mindre
om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp kycklingnudlar i skålar.
Garnera med grön pak choi och ringla över chiliolja.