Ikväll lagar vi en underbar sydostasiatisk kycklinglaksa med morot, pak choi, kokosmjölk, curry, vitlök, soja och vår färdiga kryddblandning som vi kallar Ga-Laksa. Vi serverar vår laksa tillsammans med basmatiris och toppar med grön pak choi och chili.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Strimlad kycklingbröstfilé
1
Pak choi
2
Morot
1
Vitlöksklyfta
4
Ga-Laksa
4
Curry-On
½
Chiliflakes
150
Basmatiris
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
100
Kokosmjölk
½
Olivolja (steg 4)
½
Vatten (steg 5)
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
Koka upp en kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Tillsätt ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], rör och koka på låg värme under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda kyckling med en nypa salt*. Stek kyckling under omrörning i 4-5 min, tills gyllene och genomstekt, och ställ åt sidan på en tallrik. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Grovhacka pak choi i 2 cm stora bitar - dela upp de gröna och de vita delarna. Tärna morot (oskalad) i 1 cm stora bitar. Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme. Stek morot och vit pak choi i 2-3 min. Tillsätt vitlök, Ga-Laksa, curry, en nypa chili flakes och peppar*. Stek i 1 min. TIPS: Skippa chili om du inte tycker om stark mat.
Sänk värme på stekpannan till medelvärme. Tillsätt kyckling, kokosmjölk [½ paket, 2P], sojasås och vatten* [½ dl | 1 dl]. Sjud i 2-3 min.
Lägg upp ris och kycklinglaksa i skålar. Garnera med grön pak choi och en nypa chili flakes.