En fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Kvällens härliga tacoskål innehåller kryddig kyckling, svarta bönor och en underbar paprikasalsa. Vi toppar tacoskålen med koriander, limeklyftor och krämig mozzarella.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Strimlad kycklinglårfilé, taco marinerat
½
Svarta bönor
1
Chiliflakes
50
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
1
Paprika
1
Koriander
0.15
Tomatpuré
150
Basmatiris
1
Vitlöksklyfta
1
Tomat
1
Ekologisk lime
Smör (steg 1)
1
Vatten (steg 4)
3
Vatten (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* och en klick smör* i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Tillsätt ris, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Finhacka tomat och paprika. Grovhacka koriander. Skär lime i klyftor.
Häll av svarta bönor [1/2 paket, 2P]. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling under omrörning tills brynt och genomstekt, 4-5 min. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Tillsätt svarta bönor, tomatpuré [1 msk | 2 msk], vatten* [1 msk | 2 msk] och en nypa chili flakes till stekpannan. Stek i 2-3 min. Krydda med salt* och peppar*. TIPS: Skippa chilin om du inte gillar stark mat.
Blanda tomat, paprika, en generös skvätt limejuice, en skvätt olivolja* och hälften av koriandern i en skål. Smaka av med salt* och peppar*.
Lägg upp vitlöksris, tacokyckling och salsa i skålar. Toppa med mozzarella och garnera med resterande koriander. Servera med limeklyftor.