Dags att testa en ny variant på tacos? I detta recept gör vi nämligen tacos på stekt rumpstek och chimichurri. I våra tacos lägger vi också avokado och en coleslaw med rädisor och srirachamajonnäs. Vi serverar med rostade sötpotatispommes och yoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
8 st
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)
300 g
Rumpstek
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1 portionspåse
Bladpersilja
1 portionspåse
Koriander
1 st
Lime
1 st
Röd chili
450 g
Sötpotatis
4 g
Panamat
25 g
Ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
½ st
Avokado
150 g
Förskuren spetskål
75 g
Rädisor
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
¼ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Salt till potatis
2 msk
Olja till chimichurri
3 msk
Vatten till chimichurri
¼ tsk
Salt till chimichurri
¼ tsk
Salt till slaw
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt och Ay Cajun-ba.
Skär sötpotatis (oskalad) i klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, Panamat, ströbröd, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills gyllene och mjuk.
Under tiden, finhacka persilja och koriander.
Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.
Halvera lime.
Blanda persilja, koriander, chili, en skvätt limesaft, olivolja, vatten och salt i en medelstor skål.
TIPS: Skippa chili, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och tärna i 1/2 cm stora bitar.
Skär rädisor i tunna skivor.
Blanda srirachamajonnäs, kål, rädisor, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt. Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.
TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.
Under tiden, värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
Blanda yoghurt och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Skär kött i tunna skivor.
Toppa tortillas med rumpstek, coleslaw, avokado och chimichurri.
Servera sötpotatispommes och yoghurt vid sidan av.