Tacos på stekt rumpstek och chimichurri
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tacos på stekt rumpstek och chimichurri

Tacos på stekt rumpstek och chimichurri

med sötpotatispommes och coleslaw

Dags att testa en ny variant på tacos? I detta recept gör vi nämligen tacos på stekt rumpstek och chimichurri. I våra tacos lägger vi också avokado och en coleslaw med rädisor och srirachamajonnäs. Vi serverar med rostade sötpotatispommes och yoghurt.

Allergener:
Gluten
Vete
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

8 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)

300 g

Rumpstek

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1 portionspåse

Bladpersilja

1 portionspåse

Koriander

1 st

Lime

1 st

Röd chili

450 g

Sötpotatis

4 g

Panamat

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

½ st

Avokado

150 g

Förskuren spetskål

75 g

Rädisor

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Salt till potatis

2 msk

Olja till chimichurri

3 msk

Vatten till chimichurri

¼ tsk

Salt till chimichurri

¼ tsk

Salt till slaw

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)6991 kJ
Energi (kcal)1671 kcal
Fett50.9 g
varav mättat8.7 g
Kolhydrater119.4 g
varav socker9 g
Protein49.8 g
Salt5.7 g

Instruktioner

Rosta sötpotatis
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt och Ay Cajun-ba. 

Skär sötpotatis (oskalad) i klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, Panamat, ströbröd, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills gyllene och mjuk.

Gör chimichurri
2

Under tiden, finhacka persilja och koriander.

Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.

Halvera lime.

Blanda persilja, koriander, chili, en skvätt limesaft, olivolja, vatten och salt i en medelstor skål.

TIPS: Skippa chili, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Blanda slaw
3

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och tärna i 1/2 cm stora bitar.

Skär rädisor i tunna skivor.

Blanda srirachamajonnäs, kål, rädisor, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Stek rumpstek
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt. Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.

Värm tortillas
5

Under tiden, värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Blanda yoghurt och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Skär kött i tunna skivor.

Servera
6

Toppa tortillas med rumpstek, coleslaw, avokado och chimichurri.

Servera sötpotatispommes och yoghurt vid sidan av.