Tacos på vegostrimlor och brynt ananas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tacos på vegostrimlor och brynt ananas

Tacos på vegostrimlor och brynt ananas

med pico de gallo och srirachamajonnäs

Att laga tacos mitt i veckan är verkligen ett lifehack för att förgylla vardagen. Speciellt när de är så goda som den här varianten! Vi panerar och cajunkryddar vegostrimlor som bryter av perfekt mot sötman i brynt ananas, krispig kålsallad och syrlig pico de gallo med tomat, rödlök, koriander och limesaft. Självklart serverar vi hela härligheten i varma tortillabröd och toppar med srirachamajo för extra sting.

Taggar:
Vegetarisk
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Sulfiter
Gluten
Vete
Selleri
Soja
Senap
Havre

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 portionspåse

Koriander

1 st

Lime

1 st

Tomat

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

8 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

75 g

Rödkål, förskuren

½ burk

Ananasskivor

1 st

Rödlök

1 st

Morot

200 g

Vegansk kebab

(Innehåller Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till salsa

¼ tsk

Salt till salsa

1 msk

Olja till slaw

¼ tsk

Salt till slaw

1 msk

Mjöl till vegoprotein

1 msk

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4064 kJ
Energi (kcal)971 kcal
Fett54.7 g
varav mättat55.2 g
Kolhydrater87.6 g
varav socker17.3 g
Protein28.7 g
Salt5.9 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Finhacka rödlök, tomat och koriander.

Halvera lime.

Riv morot grovt.

Häll av ananas och spara lagen. Torka ananasringar med en bit hushållspapper.

Gör pico de gallo
2

Blanda rödlök, tomat, koriander, limesaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Blanda slaw
3

Blanda morot, rödkål, lag från ananas, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Stek vegansk kebab
4

Grovhacka ananas.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek ananas i 1–2 min, eller tills lätt brynt. Lägg över på en tallrik.

Blanda vegansk kebab, mjöl, Ay Cajun-ba och grönsaksbuljong i en medelstor skål.

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek vegansk kebab i 3–4 min, eller tills brynt.

Värm tortillas
5

Under tiden, värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Blanda srirachamajonnäs och vatten i en liten skål.

Servera
6

Fyll tortillas med slaw, ananas, vegansk kebab och pico de gallo.

Toppa med srirachamajonnäs.