Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 portionspåse
Koriander
1 st
Lime
1 st
Avokado
300 g
Kycklingbröstfilé
4 g
Rökt paprikapulver
450 g
Sötpotatis
1 burk
Majs
5 g
Tex-Mex
½ st
Rödlök
¼ tsk
Salt till kött
2 msk
Olja till salsa
¼ tsk
Salt till salsa
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär (oskalad) sötpotatis i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar. Rosta överst i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt
Krydda kyckling på båda sidor med Tex-Mex och en nypa salt. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 2 min på varje sida, tills brynt. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Lägg över kyckling till plåten med sötpotatis, och rosta i 9-10 min, tills genomstekt. TIPS: Använd 2 plåtar för 4 personer. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Halvera, kärna ur och gröp ur avokado med en sked, och tärna den i 1 cm stora bitar. Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Finhacka rödlök. Skär lime i klyftor. Finhacka jalapeno.
Blanda försiktigt avokado, tomat, rödlök, en nypa jalapeno, limejuice, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Skär kyckling i 2 cm breda skivor. Lägg upp sötpotatis, kyckling och pico de gallo på tallrikar. Servera med resterande limeklyftor.