Texmexkryddad mac and cheese-gratäng
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Texmexkryddad mac and cheese-gratäng

Texmexkryddad mac and cheese-gratäng

med tortillachips och pico de gallo

Är ni en familj som älskar både tacos och pasta? Då är denna smarriga vardagsmiddag som gjord för er! Vi vänder kokt rigatoni i en härlig ostsås med taco- och cajunkryddor och gräddar pastagratängen med ett täcke av krossade tortillachips och gouda som blir gyllene och knaprigt i ugnen. Medan gratängen tillagas svänger vi ihop en pico de gallo-inspirerad sallad med tomat, gurka, rucola och limesyltad rödlök som ger en fin kontrast till den krämiga pastan.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Ägg
Selleri
Sulfiter
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

75 g

Tortillachips

(Kan innehålla Mjölk)

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

100 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

2 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 burk

Tomatpuré

5 g

Tex-Mex

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

½ st

Rödlök

2 st

Tomat

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

½ st

Lime

40 g

Rucola

1 portionspåse

Koriander

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Smör (steg 3)

½ tsk

Socker (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4417 kJ
Energi (kcal)1056 kcal
Fett52 g
varav mättat26.9 g
Kolhydrater107.6 g
varav socker16.7 g
Protein36.7 g
Salt5.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Ugnsform
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C(varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 7–8 min.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1,5 dl | 3 dl] i en kopp.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Sylta rödlök
2

Under tiden, finhacka rödlök [1/2 st, 2P].

Halvera lime [1/2 st, 2P]. 

Pressa limesaft i en liten skål. Tillsätt socker [1/2 tsk | 1 tsk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Vänd lök i lagen och ställ åt sidan. 

Laga sås
3

Banka tortillachips till små bitar i påsen med en kötthammare eller kavel. 

Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt Tex-Mex, Ay Cajun-ba, tomatpuré, socker [1/2 tsk | 1 tsk] och salt [1/4 tsk | 1/4 tsk]. Stek i 1 min, tills väldoftande.

Rör ner matlagningsgrädde, sparat pastavatten, grönsaksbuljong [1/2 paket, 2P], riven ost och hälften av goudan. Ta av från värme.

Grädda gratäng
4

Häll av vattnet från den färdiga pastan och vänd ner den i ostsåsen.

Häll över pasta och sås i en ugnsform. Strö över krossade tortillachips och resterande gouda.

Grädda i ugnen i 10–12 min, tills toppingen är gyllenbrun och krispig.

Blanda sallad
5

Under tiden, grovhacka tomat och koriander. 

Skölj rucola.

Blanda tomat, rucola, koriander, syltad rödlök (inklusive lagen) och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor skål.

Servera
6

Lägg upp gratäng i djupa skålar.

Servera med pico de gallo-sallad.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image