Är ni en familj som älskar både tacos och pasta? Då är denna smarriga vardagsmiddag som gjord för er! Vi vänder kokt rigatoni i en härlig ostsås med taco- och cajunkryddor och gräddar pastagratängen med ett täcke av krossade tortillachips och gouda som blir gyllene och knaprigt i ugnen. Medan gratängen tillagas svänger vi ihop en pico de gallo-inspirerad sallad med tomat, gurka, rucola och limesyltad rödlök som ger en fin kontrast till den krämiga pastan.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75 g
Tortillachips
(Kan innehålla Mjölk)
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
100 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
40 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
2 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 burk
Tomatpuré
5 g
Tex-Mex
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
½ st
Rödlök
2 st
Tomat
1 paket
Rigatoni
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)
½ st
Lime
40 g
Rucola
1 portionspåse
Koriander
½ tsk
Socker (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Smör (steg 3)
½ tsk
Socker (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Värm ugnen till 200 °C/180 °C(varmluft).
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 7–8 min.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1,5 dl | 3 dl] i en kopp.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Under tiden, finhacka rödlök [1/2 st, 2P].
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Pressa limesaft i en liten skål. Tillsätt socker [1/2 tsk | 1 tsk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Vänd lök i lagen och ställ åt sidan.
Banka tortillachips till små bitar i påsen med en kötthammare eller kavel.
Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt Tex-Mex, Ay Cajun-ba, tomatpuré, socker [1/2 tsk | 1 tsk] och salt [1/4 tsk | 1/4 tsk]. Stek i 1 min, tills väldoftande.
Rör ner matlagningsgrädde, sparat pastavatten, grönsaksbuljong [1/2 paket, 2P], riven ost och hälften av goudan. Ta av från värme.
Häll av vattnet från den färdiga pastan och vänd ner den i ostsåsen.
Häll över pasta och sås i en ugnsform. Strö över krossade tortillachips och resterande gouda.
Grädda i ugnen i 10–12 min, tills toppingen är gyllenbrun och krispig.
Under tiden, grovhacka tomat och koriander.
Skölj rucola.
Blanda tomat, rucola, koriander, syltad rödlök (inklusive lagen) och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor skål.
Lägg upp gratäng i djupa skålar.
Servera med pico de gallo-sallad.