Smaka på Asien med de färgstarka och varierande smakerna i våra tonfiskkakor med thailändska kryddor som serveras med kokt ris, morot- och gurksallad och saltade jordnötter. Den här lättlagade rätten bjuder på en perfekt kombination av färska ingredienser och är perfekt för en snabb och välsmakande måltid.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
320 g
Tonfisk i vatten
(Innehåller Fisk)
1 st
Lime
1 portionspåse
Mynta & koriander
1 st
Gurka
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
4 g
Ga-Laksa
1 st
Morot
80 g
Sweet chilisås
20 g
Sriracha
150 g
Jasminris
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 st
Ägg till fiskkakor
2 msk
Mjöl till fiskkakor
¼ tsk
Salt till fiskkakor
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Under tiden, häll av tonfisk.
Riv rödlök grovt.
Finhacka mynta och koriander var för sig.
Blanda tonfisk, rödlök, koriander, ägg, mjöl, Ga-Laksa, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Forma blandningen till kakor med fuktiga händer (3 per person).
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek fiskkakor under omrörning i 8–10 min, eller tills brynta och genomvarma. Sänk till medelvärme när de är brynta.
Skala morot och gurka i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten på moroten.
Halvera lime.
Blanda morot, gurka, en skvätt limesaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
Placera påsen med jordnötter på arbetsytan och banka med en kavel eller kötthammare till de krossas.
Blanda sweet chilisås och sriracha i en liten skål.
TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp ris, tonfiskkakor och sallad på tallrikar.
Toppa med mynta och jordnötter och servera med sweet chilisås.