Låt oss fresta med en snabb thailändsk blandfärsbowl ikväll. Vi steker blandfärs, haricots verts, rödlök och chili, och smaksätter med asiatisk woksås, fisksås och hela basilikablad. Vi serverar vår thailändska blandfärsbowl i djupa tallrikar, och så är maten redo att njutas!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Jasminris
250
Blandfärs
1
Rödlök
½
Thaibasilika
75
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
5
Fisksås
(Innehåller Fisk)
1
Röd chili
1
Vitlöksklyfta
75
Haricots verts
2
Morot
1
Olivolja (steg 3)
¼
Salt (steg 5)
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock tills det ska serveras.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Riv morot.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär rödlök i tunna skivor.
Ansa och halvera haricots verts [½ påse | 2P].
Halvera chili på längden, kärna ur och skär i tunna skivor.
TIPS: Använd mindre chili om du inte tycker om stark mat.
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på hög värme.
Stek haricots verts, rödlök och chili i 1-2 min. Krydda med salt och peppar.
Tillsätt blandfärs och stek i 3-4 min eller tills brynt.
Tillsätt morot och vitlök och stek i ytterligare 1 min, tills väldoftande.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Tillsätt asiatisk woksås, fisksås och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Stek i 1 min. Smaka av med salt och peppar.
Rör om i riset med en gaffel.
Lägg upp ris i skålar och toppa med köttfärs och grönsaker.
Riv thaibasilika [1/2 påse, 2P] över rätten.