Thailändsk blandfärsbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailändsk blandfärsbowl

Thailändsk blandfärsbowl

med röd chili och haricot verts

Låt oss fresta med en snabb thailändsk blandfärsbowl ikväll. Vi steker blandfärs, haricots verts, rödlök och chili, och smaksätter med asiatisk woksås och fisksås. Vi serverar vår thailändska blandfärsbowl i djupa tallrikar, och så är maten redo att njutas!

Taggar:
Snabb
Stark
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Sulfiter
Vete
Sesam
Soja
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

250 g

Blandfärs

1 st

Rödlök

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

5 ml

Fisksås

(Innehåller Fisk)

1 st

Röd chili

1 st

Vitlöksklyfta

75 g

Haricots verts

2 st

Morot

4 g

Kycklingbuljong

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 3)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)767 kcal
Energi (kJ)3207 kJ
Fett33.8 g
varav mättat12.7 g
Kolhydrater82.7 g
varav socker19.8 g
Protein30.6 g
Salt5.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. 

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, eller tills vattnet har absorberats och riset är mjukt. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Förbered grönsaker
2

Riv morot.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär rödlök i tunna skivor. 

Ansa och halvera haricots verts [½ påse, 2P]. 

Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor. 

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på hög värme.

Stek haricots verts, rödlök och chili i 1-2 min. Krydda med salt och peppar.

TIPS: Använd mindre chili om du inte tycker om stark mat.

Stek blandfärs
4

Tillsätt blandfärs och stek i 3-4 min eller tills brynt. 

Tillsätt morot och vitlök och stek i ytterligare 1 min, tills väldoftande.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Tillsätt sås
5

Tillsätt asiatisk woksås, fisksås, kycklingbuljong och sojasås [1/2 paket, 2P], och stek i 1 min. Smaka av med salt och peppar.

Rör om i riset med en gaffel.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar och toppa med köttfärs och grönsaker.