Låt oss fresta med en snabb thailändsk blandfärsbowl ikväll. Vi steker blandfärs, haricots verts, rödlök och chili, och smaksätter med asiatisk woksås och fisksås. Vi serverar vår thailändska blandfärsbowl i djupa tallrikar, och så är maten redo att njutas!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Jasminris
1 st
Rödlök
75 g
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
1 st
Röd chili
1 st
Vitlöksklyfta
75 g
Haricots verts
2 st
Morot
4 g
Kycklingbuljong
250 g
Fläskfärs
5 ml
Fisksås
(Innehåller Fisk)
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 msk
Olivolja (steg 3)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ dl
Vatten (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, riv morot (oskalad) grovt.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär rödlök i tunna skivor.
Ansa och halvera haricots verts [½ påse, 2P].
Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på hög värme.
Stek haricots verts, rödlök och chili i 1-2 min.
TIPS: Använd mindre chili om du inte tycker om stark mat.
Tillsätt fläskfärs och stek i 3-4 min, eller tills brynt.
Tillsätt morot och vitlök och stek i ytterligare 1 min, tills väldoftande.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Tillsätt asiatisk woksås, fisksås, sojasås, kycklingbuljong och vatten [1/2 dl | 1 dl] till stekpannan, och stek i 1 min.
Lägg upp ris i skålar och toppa med köttfärs och grönsaker.