Thailändsk grön kycklingcurry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailändsk grön kycklingcurry

Thailändsk grön kycklingcurry

med nudlar och mangosallad

Grön kycklingcurry är en rätt som finns på menyn på de flesta thailändska restauranger, och nu är det dags att svänga ihop denna klassiker i ditt eget kök! Vi steker kycklingen och låter den sedan sjuda i en smakrik kokossås med paprika, pak choi, ingefära, grön currypasta, fisksås och vår egen kryddblandning Ga-Laksa. Vi kokar också udonnudlar som vi vänder ner i kycklingcurryn innan vi toppar den med rostad lök. Som tillbehör serverar vi en sötsyrlig mangosallad med gurka, schalottenlök och lime.

Taggar:
Stark
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Vete
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

1 st

Ingefära

200 ml

Kokosmjölk

40 g

Grön currypasta

½ st

Lime

1 st

Rostad lök

(Innehåller Gluten)

½ st

Mango

1 st

Gurka

1 portionspåse

Mynta & koriander

1 st

Schalottenlök

4 g

Ga-Laksa

1 st

Paprika

1 st

Pak choi

150 g

Udonnudlar

(Innehåller Gluten, Vete)

5 ml

Fisksås

(Innehåller Fisk)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Socker (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3890 kJ
Energi (kcal)930 kcal
Fett38.9 g
varav mättat22.2 g
Kolhydrater91 g
varav socker26.3 g
Protein50.2 g
Salt5.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka nudlar
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.

Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten [2 dl | 4 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär schalottenlök i tunna skivor.

Halvera lime [1/2 st, 2P].

Blanda en skvätt limesaft, socker [1/2 tsk | 1 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och schalottenlök i en medelstor skål och ställ åt sidan.

Riv ingefära (oskalad) fint.

Tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Grovhacka pak choi.

Laga curry
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Krydda kyckling med salt.

Stek kyckling, paprika och ingefära [2 tsk | 4 tsk] i 3–4 min, tills kyckling är lätt brynt.

Sänk till medelvärme och rör i pak choi, kokosmjölk, grön currypasta, fisksås, Ga-Laksa, kokvatten [1 dl | 2 dl] och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Sjud i 3–4 min, tills allt är blandat och såsen börjar tjockna.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda mangosallad
4

Under tiden, skala och skär mango [1/2 st, 2P] i tre delar längs med kärnan i mitten.

Tärna mango och gurka i 2 cm bitar.

Finhacka mynta och koriander.

Vänd mango och gurka med schalottenlök precis innan servering.

Tillsätt nudlar
5

Rör ner nudlar i stekpannan med curry och smaka av med salt och peppar.

Sjud i 1 min, tills genomvarmt.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om nudlarna verkar torra.

Servera
6

Lägg upp nudlar och kycklingcurry i skålar och toppa med rostad lök.

Servera med mangosallad och toppa med mynta och koriander.