Grön kycklingcurry är en rätt som finns på menyn på de flesta thailändska restauranger, och nu är det dags att svänga ihop denna klassiker i ditt eget kök! Vi steker kycklingen och låter den sedan sjuda i en smakrik kokossås med paprika, pak choi, ingefära, grön currypasta, fisksås och vår egen kryddblandning Ga-Laksa. Vi kokar också udonnudlar som vi vänder ner i kycklingcurryn innan vi toppar den med rostad lök. Som tillbehör serverar vi en sötsyrlig mangosallad med gurka, schalottenlök och lime.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
1 st
Ingefära
200 ml
Kokosmjölk
40 g
Grön currypasta
½ st
Lime
1 st
Rostad lök
(Innehåller Gluten)
½ st
Mango
1 st
Gurka
1 portionspåse
Mynta & koriander
1 st
Schalottenlök
4 g
Ga-Laksa
1 st
Paprika
1 st
Pak choi
150 g
Udonnudlar
(Innehåller Gluten, Vete)
5 ml
Fisksås
(Innehåller Fisk)
½ tsk
Socker (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Socker (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 3)
Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.
Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten [2 dl | 4 dl] i en kopp.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Under tiden, skär schalottenlök i tunna skivor.
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Blanda en skvätt limesaft, socker [1/2 tsk | 1 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och schalottenlök i en medelstor skål och ställ åt sidan.
Riv ingefära (oskalad) fint.
Tärna paprika i 2 cm stora bitar.
Grovhacka pak choi.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Krydda kyckling med salt.
Stek kyckling, paprika och ingefära [2 tsk | 4 tsk] i 3–4 min, tills kyckling är lätt brynt.
Sänk till medelvärme och rör i pak choi, kokosmjölk, grön currypasta, fisksås, Ga-Laksa, kokvatten [1 dl | 2 dl] och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Sjud i 3–4 min, tills allt är blandat och såsen börjar tjockna.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, skala och skär mango [1/2 st, 2P] i tre delar längs med kärnan i mitten.
Tärna mango och gurka i 2 cm bitar.
Finhacka mynta och koriander.
Vänd mango och gurka med schalottenlök precis innan servering.
Rör ner nudlar i stekpannan med curry och smaka av med salt och peppar.
Sjud i 1 min, tills genomvarmt.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om nudlarna verkar torra.
Lägg upp nudlar och kycklingcurry i skålar och toppa med rostad lök.
Servera med mangosallad och toppa med mynta och koriander.