Thailändsk kokos- och kycklingsoppa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailändsk kokos- och kycklingsoppa

Thailändsk kokos- och kycklingsoppa

med citrongräs och färsk koriander

Smaka på Asien med de färgstarka och varierande smakerna i vår thai-inspirerade kycklingsoppa med kokosmjölk, citrongräs och massor av härliga grönsaker. Den här kryddiga rätten bjuder på en perfekt kombination av färska ingredienser och är perfekt för en snabb och välsmakande måltid.

Taggar:
Snabb
Max 50g kolhydrater
Under 650 kcal
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé

180 ml

Kokosmjölk

1 st

Citrongräs

1 st

Lime

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 portionspåse

Koriander

½ g

Chiliflakes

1 st

Paprika

1 st

Lök

20 g

Grön currypasta

1 st

Morot

4 g

Kycklingbuljong

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till stekning

2 dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sås

1.5 msk

Olja till dressing

1 msk

Mjöl till sås

¼ tsk

Salt till kött

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2464 kJ
Energi (kcal)589 kcal
Fett35.1 g
varav mättat17.3 g
Kolhydrater26.7 g
varav socker13.1 g
Protein40 g
Salt6.2 g

Instruktioner

Stek kyckling
1

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med salt. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.

Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 5–6 min per sida, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, banka citrongräs med en träsked.

Skär lök i tunna skivor.

Skär morot i tunna halvmånar.

Tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Hetta upp olivolja i en stor kastrull på medelhög värme.

Stek lök, morot, citrongräs och paprika i 3–4 min, tills något mjuka.

Laga soppa
3

Tillsätt grön currypasta och mjöl. Stek under omrörning i 30 sek, tills väldoftande.

Tillsätt kokosmjölk, vatten, salt, sojasås och kycklingbuljong.

Sänk till medelvärme, täck med lock och sjud i 8–10 min.

Blanda lime- och chiliolja
4

Under tiden, finhacka koriander.

Halvera lime.

Blanda koriander, en skvätt limesaft, olivolja, chiliflakes och en nypa salt och peppar i en liten skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Tillsätt kyckling
5

Lägg över färdigstekt kyckling i en skål.

Använd två gafflar för att riva kyckling i mindre bitar.

Ta upp citrongräs från soppan precis innan servering.

Servera
6

Häll upp kycklingsoppa i skålar och toppa med lime- och chiliolja.