Ikväll går den kulinariska resan till Thailand och vi frestar med en fantastisk kyckling-cashew wok med massor av underbara ingredienser. Vi fyller vår wok med panerad kyckling, paprika, lök, sockerärtor, cashewnötter och massor av härliga kryddor. Spännande tillbehör är krämigt kokosris och färsk thaibasilika.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
100 ml
Kokosmjölk
150 g
Jasminris
2 st
Paprika
1 st
Lök
1 portionspåse
Sockerärtor
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Röd chili
1 portionspåse
Thaibasilika
½ st
Lime
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
50 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
80 g
Sweet chilisås
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
40 g
Cashewnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Spelt, Vete, Korn, Nötter, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 3)
3 msk
Vetemjöl (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 3)
½ dl
Vatten (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med
kokosmjölk [1/2 paket, 2P] och vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, skär paprika i 1 cm tunna strimlor.
Skär lök i tunna skivor.
Halvera sockerärtor på längden.
Finhacka eller pressa vitlök.
Kärna ur och finhacka chili.
Plocka thaibasilikablad och riv dem i grova bitar.
Skär lime [½ st, 2P] i klyftor.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek paprika och lök i 3-4 min, eller tills de börjar mjukna.
Tillsätt sockerärtor och stek i 1 min. Krydda med salt och peppar, och sätt åt sidan i en skål.
Under tiden, blanda mjöl [3 msk | 6 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en generös nypa peppar i en djup tallrik. Vänd kyckling i mjölmixen tills täckt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.
Stek kyckling i 4-5 min, eller tills gyllene och genomstekt, vänd då och då.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, blanda sojasås, sweet chilisås, vitlök, juice från limeklyftor, vatten [1/2 dl | 1 dl], Ginger Ninja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en liten skål.
Rör i sojaglaze, stekta grönsaker, hälften av chilin och hälften av thaibasilikan i stekpannan. Sjud tills såsen tjocknat något, 1-2 min.
Rör i cashewnötter och ta av från värme.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Fyll en liten skål med ris (1 portion) och pressa så att den blir kompakt. Placera en djup tallrik ovanpå och vänd tillsammans så att riset blir formad som en kupa. Fortsätt med riset till resten av portionerna.
Toppa riset med kyckling-cashew wok.
Garnera med resterande chili och thaibasilika.