Snabba och smarriga recept som är perfekta för frukost i tre dagar. Innehåller receptkort med 3 x 3 steg och portionerade ingredienser för tre måltider för tre personer. Chiapudding går lätt att förbereda kvällen innan, och på morgonen behöver du bara fixa toppingen, som kan varieras i all oändlighet. Här bjuder vi på tre varianter med granatäpple, apelsin och smörstekt äpple.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
100 g
Chiafrön
(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)
540 ml
Kokosmjölk
450 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
75 g
Honung
2 st
Äpple
40 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
3 st
Apelsin
30 g
Pistagenötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)
100 g
Hallonsylt
15 g
Riven kokos
(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)
1 st
Granatäpple
1 msk
Smör till sås
Blanda chiafrön (30 g), kokosmjölk [1 pkt], hallonsylt och en nypa salt i en liten skål kvällen innan.
Sätt på ett lock och låt stå i kylen till morgonen efter.
Tillsätt yoghurt [1 pkt] till skålen med chiapudding på morgonen för en krämig konsistens.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta kokos i 3–4 min, eller tills gyllene.
Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort de vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.
Fördela hälften av chiapuddingen i glas och fortsätt med hälften av granatäpplet, resterande chiapudding och resterande granatäpple. Toppa med kokos.
TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!
Kvällen innan: Halvera apelsin [1 st].
Blanda chiafrön (30 g), kokosmjölk [1 pkt], honung [1 pkt], en generös skvätt apelsinsaft och en nypa salt i en liten skål.
Sätt på ett lock och låt stå i kylen till morgonen efter.
Tillsätt yoghurt [1 pkt] till skålen med chiapudding på morgonen för en krämig konsistens.
Skär bort botten och toppen på apelsinen [2 st] och skär sedan bort skalet runt om. Halvera den, ta bort eventuella kärnor och skär den i 1 cm stora bitar.
Grovhacka pistagenötter.
Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme. Rosta pistagenötter i 2–3 min, eller tills gyllene och väldoftande. Ställ åt sidan i en liten skål.
Fördela hälften av chiapuddingen i glas och fortsätt med hälften av apelsinen, resterande chiapudding och resterande apelsin. Toppa med pistagenötter.
Blanda chiafrön (30 g), kokosmjölk [1 pkt], honung [1 pkt] och en nypa salt i en liten skål kvällen innan.
Sätt på ett lock och låt stå i kylen till morgonen efter.
Tillsätt yoghurt [1 pkt] till skålen med chiapudding på morgonen för en krämig konsistens.
Halvera, kärna ur och skär äpple i 1 cm stora bitar. Grovhacka valnötter.
Hetta upp en medelstor kastrull på medelhög värme. Rosta valnötter i 2–3 min, eller tills gyllene och väldoftande. Lägg över i en liten skål.
Sänk till medelvärme och tillsätt smör. Tillsätt äpple och honung [1 pkt] när smöret har smält och stek i 3–4 min, tills äpplet har mjuknat något.
Sänk till låg värme och håll varmt tills servering.
Fördela hälften av chiapuddingen i glas och fortsätt med hälften av äpplet, resterande chiapudding och resterande äpple. Toppa med valnötter