topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tomatsoppa

Tomatsoppa

med pärlcouscous och rostade hasselnötter

.

Allergener:
Vete
Gluten
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Tomatpassata

15

Balsamvinäger

170

Pärlcouscous

(Innehåller Vete, Gluten)

1

Lök

1

Vitlöksklyfta

200

Körsbärstomater

75

Gräddfil

20

Hasselnötter

(Innehåller Nötter)

1

Bladpersilja

300

Tomatsås

1

Finkrossade tomater

1

Tomatpuré

Ingår inte i din leverans

Socker

1.5

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)403 kcal
Energi (kJ)1685 kJ
Fett7.98 g
varav mättat0.6 g
Kolhydrater67.54 g
varav socker8.6 g
Protein13.14 g
Salt0.1 g

Instruktioner

1

Koka upp en kastrull med vatten*. Häll i pärlcouscous och en nypa salt*. Koka tills den är mjuk med lite tuggmotstånd, 8-10 min. Häll av vattnet och häll tillbaka couscousen i kastrullen. Rör i en skvätt olja*. Sätt åt sidan under lock.

2

Finhacka lök och vitlök. Hetta upp en skvätt olja* i en stor kastrull på hög värme. Fräs lök och vitlök i 1-2 min.

3

Tillsätt körsbärstomater i kastrullen och fräs i 3-4 min. Tillsätt balsamvinäger, tomatsås, finkrossade tomater, tomatpassata, tomatpuré, vatten* (se ingredienslistan) och en nypa socker*. Krydda med en nypa salt* och peppar* och låt soppan sjuda i ca 5-10 min.  

4

Grovhacka hasselnötter. Hetta upp en torr stekpanna på hög värme. Rosta hasselnötter i 1-2 min. Häll över nötterna i en skål och sätt åt sidan.

5

Grovhacka persilja. Ta av kastrullen från värmen när soppan har sjudit klart. Rör i en stor matsked gräddfil.

6

Servera tomatsoppan i djupa tallrikar. Toppa med pärlcouscous, en klick gräddfil och hasselnötter. Avsluta med att strö över persilja.