.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500
Potatis
1
Zucchini
1
Vitlöksklyfta
1
Schalottenlök
1
Tomat
1
Bladpersilja
250
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
Gråsej
Sätt ugnen på 220°C. Tärna potatisen i 1 cm stora bitar. Tärna zucchini i 2 cm stora bitar. Placera potatis och zucchini på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja* och krydda med salt* och peppar*. Blanda och rosta tills möra, 20-25 min. TIPS: Skalning av potatisen är valfritt, men ta och ge dem en ordentlig skrubb om du behåller det på!
Finhacka vitlök, schalottenlök och persilja. Hacka tomat.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök, schalottenlök och tomat tills löken mjuknat, 2-3 min.
Tillsätt matlagningsgrädde och persilja i stekpannan. Låt sjuda i 2-3 min. Krydda med salt* och peppar*.
Lägg gråsej i pannan. Låt sjuda på medel- till låg värme i 4 min. Vänd sedan fisken och låt sjuda i ytterligare 4 min. VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt.
Servera gråsej med rostade grönsaker i djupa tallrikar, så att du enkelt kommer åt all gräddig tomatsås!