topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tortillapizza

Tortillapizza

med svart bönsalsa och avokado

.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

2

Spiskummin, malen

1

Koriander

4

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

½

Krossade tomater

4

Panamat

100

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

½

Rödlök

1

Tomat

1

Röd paprika

1

Svarta bönor

1

Majs

1

Vitlöksklyfta

1

Lime

1

Avokado

Ingår inte i din leverans

2

Ägg

3

Olivolja

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)1347 kcal
Energi (kJ)5637 kJ
Fett59.42 g
varav mättat15.8 g
Kolhydrater146.85 g
varav socker8.7 g
Protein50.38 g
Salt4.4 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Täck en plåt [2 plåtar, 4 pers] med bakplåtspapper. Placera två tortillabröd ovanpå varandra på plåten - detta är 1 pizzabotten för 1 person.

2

Bre krossade tomater [1/2 burk, 2 pers] över varje botten - lämna ett litet hål i mitten. Strö Central American Style kryddmix (stark!) över såsen, ca 1 msk eller efter smak. Strö över mozzarella i en cirkel runt hålet. Knäck ett ägg* i hålet i mitten. Baka i ugnen, under uppsikt, i 8-12 min tills ägget är genomstekt. 

3

Skiva rödlök [1/2 st, 2 pers] tunt. Hacka tomat. Kärna ur och hacka paprika. Skölj bönorna och majsen i en sil under kallt vatten.

4

Blanda rödlök, tomat, paprika, bönor och majs i en skål. Pressa vitlök. Dela lime i klyftor. Lägg några korianderblad åt sidan, finhacka resten.

5

Blanda vitlök, koriander, 1-2 msk limejuice, spiskummin [1/2 påse, 2 pers], en nypa salt* och olivolja* i en skål. Rör i dressingen i bönsalsan. Skär avokado i skivor.

6

Lägg avokadoskivorna på de nybakade tortillapizzorna och strö över korianderblad. Servera den svarta bönsalsan vid sidan av, och hugg in.