.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2
Spiskummin, malen
1
Koriander
4
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
½
Krossade tomater
4
Panamat
100
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
½
Rödlök
1
Tomat
1
Röd paprika
1
Svarta bönor
1
Majs
1
Vitlöksklyfta
1
Lime
1
Avokado
2
Ägg
3
Olivolja
Sätt ugnen på 200°C. Täck en plåt [2 plåtar, 4 pers] med bakplåtspapper. Placera två tortillabröd ovanpå varandra på plåten - detta är 1 pizzabotten för 1 person.
Bre krossade tomater [1/2 burk, 2 pers] över varje botten - lämna ett litet hål i mitten. Strö Central American Style kryddmix (stark!) över såsen, ca 1 msk eller efter smak. Strö över mozzarella i en cirkel runt hålet. Knäck ett ägg* i hålet i mitten. Baka i ugnen, under uppsikt, i 8-12 min tills ägget är genomstekt.
Skiva rödlök [1/2 st, 2 pers] tunt. Hacka tomat. Kärna ur och hacka paprika. Skölj bönorna och majsen i en sil under kallt vatten.
Blanda rödlök, tomat, paprika, bönor och majs i en skål. Pressa vitlök. Dela lime i klyftor. Lägg några korianderblad åt sidan, finhacka resten.
Blanda vitlök, koriander, 1-2 msk limejuice, spiskummin [1/2 påse, 2 pers], en nypa salt* och olivolja* i en skål. Rör i dressingen i bönsalsan. Skär avokado i skivor.
Lägg avokadoskivorna på de nybakade tortillapizzorna och strö över korianderblad. Servera den svarta bönsalsan vid sidan av, och hugg in.