Tropiska kokospanerade räkor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tropiska kokospanerade räkor

Tropiska kokospanerade räkor

med sesampommes och tomat- och mangosalsa

Kvällens middag är inspirerad av det smakrika och färgglada karibiska köket. Vi drömmer oss bort till varma stränder med turkosfärgat vatten och bjuder på gyllenstekta räkor i en panering på panko, riven kokos och rostad lök som vi serverar med ingefärskryddade sesampommes. En sötsyrlig mangosalsa med tomat och lime och en klick krämig srirachamajonnäs ger en fin kontrast till räkor och pommes.

Taggar:
Mjölkfri
Laga mig först
Allergener:
Senap
Ägg
Gluten
Vete
Kräftdjur
Soja
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

1 st

Rostad lök

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Lime

1 portionspåse

Koriander

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

250 g

Kungsräkor

(Innehåller Kräftdjur Kan innehålla Kräftdjur)

1 st

Schalottenlök

1 st

Tomat

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

500 g

Potatis

100 g

Vegansk srirachamajonnäs

30 g

Riven kokos

(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)

1 st

Mango

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till räkor

2 msk

Mjöl till panering

1

Ägg till panering

1 msk

Olja till stekning

1 msk

Olja till salsa

¼ tsk

Salt till salsa

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4926 kJ
Energi (kcal)1177 kcal
Fett71.3 g
varav mättat18.3 g
Kolhydrater100.6 g
varav socker29.8 g
Protein33.4 g
Salt8.3 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt, Ginger Ninja och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka. 

Strö sesamfrön över färdiga pommes.

Förbered grönsaker
2

Grovhacka tomat.

Finhacka koriander.

Halvera lime.

Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 2 cm stora bitar.

Finhacka schalottenlök.

Blanda mango, tomat, koriander och schalottenlök i en medelstor skål och ställ åt sidan.

Panera räkor
3

Banka rostad lök i påsen med en kötthammare eller kavel tills den är fint krossad.

Torka av räkor med hushållspapper och krydda med salt. 

Lägg mjöl i en djup tallrik.

Vispa ägg med sojasås i en ny djup tallrik.

Blanda rostad lök, riven kokos och panko i en tredje djup tallrik. 

Vänd räkor först i mjöl, sen i ägg och sist i panko. Ställ åt sidan på en tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

Stek räkor
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek räkor i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Blanda salsa
5

Vänd ner olivolja, limesaft, salt och en nypa peppar i skålen med grönsaker.

Servera
6

Lägg upp pommes, räkor och salsa i skålar.

Servera med en klick srirachamajonnäs.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image