Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Vem kan tacka nej till en portion gyllene pommes frites? Vi lyxar till detta klassiska tillbehör lite extra genom att blanda våra pommes med persilje- och vitlökssmör och toppa dem med ost och tryffelolja. En klick majonnäs till blir ett perfekt komplement.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
8 ml
Tryffelolja
4 st
Vitlöksklyfta
80 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
500 g
Potatis
1 portionspåse
Kruspersilja
1 msk
Smör till smör
¼ tsk
Salt till smör
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes.
Skala vitlökslyftor.
Placera pommes på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, en nypa salt och peppar. Placera vitlök i ena hörnet av plåten och ringla över olivolja.
Rosta potatis i 25–35 minuter och vitlök i 10 min, tills gyllene och mjuka.
Under tiden, finhacka persilja.
Mosa rostad vitlök i en skål.
Lägg till smör, persilja och salt i skålen med vitlök och mixa ordentligt.
Blanda rostad potatis med persiljesmör.
Lägg upp pommes på tallrikar och ringla över tryffelolja.
Toppa med finriven ost och servera med majonnäs.