Kvällens recept bjuder på massor av goda smaker. Vi kokar udonnudlar som vi sedan blandar med röd curry- och sataysås med broccolini. Zucchinisallad med koriander och chiliflakes blir ett gott tillbehör. Vi toppar med saltade jordnötter och så är rätten redo att serveras.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Lime
90 ml
Kokosmjölk
1 portionspåse
Koriander
1 st
Zucchini
150 g
Udonnudlar, torkade
(Innehåller Gluten, Vete)
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
30 g
Röd currypasta
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
4 g
Ga-Laksa
1 g
Chiliflakes
200 g
Broccolini
100 g
Sataysås
(Innehåller Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)
2 msk
Sparat pastavatten
1 msk
Olja till grönsaker
¼ tsk
Salt till sallad
½ dl
Sparat pastavatten
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.
Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en kopp.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Under tiden, halvera broccolini.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek Ga-Laksa och röd currypasta i 30 sek, eller tills väldoftande.
Sänk till medelvärme och tillsätt kokosmjölk, sojasås, sataysås och broccolini. Sjud i 2–3 min, eller tills något tjocknat.
Under tiden, skala zucchini i tunna band med en potatisskalare.
Grovhacka koriander.
Halvera lime.
Blanda zucchini, koriander, chiliflakes, limesaft, salt och en nypa peppar i en medelstor skål precis innan servering.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Rör i nudlar och sparat nudelvatten till såsen.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om nudlarna verkar torra.
Lägg upp nudlar i skålar.
Toppa med zucchinisallad och jordnötter.