.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
125
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
2
Morot
1
Dill
Gurka
500
Potatis
Gråsej
4
Grönsaksbuljong
1
Gurka, piccolo
½
Citron
12.5
Vitvinsvinäger
1
Vitlöksklyfta
2
Smör
2
Mjölk
½
Olivolja
¼
Salt
Sätt ugnen på 180°C. Koka upp lättsaltat vatten* i en medelstor kastrull. Skala vitlök. Skala och skär potatis och morot i 2 cm stora bitar.
Tillsätt vitlök, potatis- och morotsbitarna i det kokande vattnet. Koka tills rotfrukterna har blivit mjuka, 10-12 min. Häll av vattnet och för tillbaka bitarna i kastrullen. Mosa dem med smör*, mjölk* och salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] tills du har ett slätt mos. Sätt på ett lock så att värmen behålls. TIPS: Föredrar du ett slätare mos? Låt koka rotfrukterna 5-6 min längre.
Riv citronzest [1/2 tsk, 2 pers | 1 tsk, 4 pers] och dela citronen i klyftor. Blanda citronzest, citronjuice [1/2 msk, 2 pers | 1 msk, 4 pers] och olivolja* [1/2 msk, 2 pers | 1 msk, 4 pers] i en skål. Placera gråsejen i en ugnsform och ringla över citronmarinaden. Tillaga i ugnen 8-10 min.VIKTIGT: 1) Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten. 2) Fisken är färdiglagad när köttet är mjölkvitt och helt ogenomskinligt.
Riv gurkremsor med en potatisskalare. Blanda gurkremsorna med vitvinsvinäger, en nypa socker*, salt* och peppar*. Ställ åt sidan.
Finhacka dill (spara lite till garnering).Hetta upp en stekpanna på låg till medelvärme. Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong och generöst med nymalen peppar*. Låt sjuda 3-4 min. Rör ner hälften av dillen och smaksätt med salt*. Tillsätt mer dill om det behövs.
Fördela den ugnsbakade gråsejen och rotfruktsmoset mellan era tallrikar och toppa med dillsås och hempicklad gurka.