Ikväll lagar vi supergod stekt kummel. Har du aldrig stuvat grönsaker förr? Inget problem, vi lovar att du svänger ihop den stuvade spetskålen på noll tid. Servera med kokt potatis och tärnad rödbeta, som blandas med mandlar och råmarineras i olivolja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500
Potatis
1
Kruspersilja
200
Spetskål
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
250
Kummelfilé
20
Mandlar
(Innehåller Nötter)
4
Grönsaksbuljong
2
Rödbeta
1
Smör (steg 5)
1
Vatten (steg 3)
1
Vetemjöl (steg 5)
Sätt ugnen på 200°C/180°C. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Koka potatis i 25-30 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt* och peppar*. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.
Koka upp ytterligare en stor kastrull med saltat vatten*. Placera fisk i en ugnsform, strö över en nypa salt* och peppar*. Placera en klick smör* på varje filé. Täck ugnsformen med folie och baka i 10 min. Finhacka persilja. VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt.
Skär spetskål i 1 cm breda strimlor. Tillsätt spetskål till det kokande vattnet* och koka i 5 min. Spara lite kokvatten* [1 dl | 2 dl] innan du häller av vattnet. Ställ kastrullen åt sidan. TIPS: Spara lite av vattnet till stuvningen i steg 5.
Skala och tärna rödbeta i 1 cm stora bitar. Grovhacka mandlar. Blanda rödbeta, mandlar, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en liten skål.
Tillsätt smör* [1 msk | 2 msk] och vetemjöl* [1 msk | 2 msk] till en kastrull och rör om tills smöret* har smält. Tillsätt det sparade kokvattnet, grönsaksbuljong och matlagningsgrädde lite i taget under omrörning tills såsen har tjocknat. Tillsätt spetskål och persilja och låt värmas upp. Krydda med salt* och peppar*.
Servera kummel med stuvad spetskål, potatis och rödbetssallad.