Lax är en fantastisk fisk som det är svårt att misslyckas med, så länge man ser till att den inte lagas för länge. Servera med utsökt grillad blandning av rödbeta, potatis, kål och pumpakärnor. Picklad gurka bidrar med sötma och syrlighet. Den krämiga citronmajonnäsen med vitlök ger extra smak, och passar perfekt till laxen och grönsakerna.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Pumpakärnor
500
Potatis
2
Rödbeta
50
Grönkål, skuren
250
Laxfilé
(Innehåller Fisk)
Gurka
1
Gurka, piccolo
50
Vitvinsvinäger
25
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1
Citron
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
3
Socker
½
Vatten
Koka upp vatten* (se ingredienslistan) i en vattenkokare. Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skala rödbeta. Tärna rödbeta och potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar. Blanda rödbeta och potatis med lite olivolja*, salt* och peppar* på en plåt med bakplåtspapper. Baka i 20-25 min eller tills de är spröda. Tillsätt grönkål och pumpakärnor när det är 10 min kvar av baktiden, och blanda väl.
Skär gurka i tunna skivor.
Blanda kokande vatten* (se ingredienslistan), socker*, vitvinsvinäger, salt*, peppar* i en stor skål. Tillsätt gurka och låt stå.
Placera lax på en plåt med bakpapper. Krydda på båda sidorna med salt* och peppar*. Spraya eller pensla in olivolja*. Baka i ugnen i 10-12 min eller tills laxen är genomstekt. VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Skär citronen i klyftor. Blanda majonnäs, aioli och en skvätt citronjuice. Smaksätt med salt* och peppar*.
Lägg upp rödbetor och potatis med lax, och med gurka och citronmajo bredvid.