topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsbakad lax

Ugnsbakad lax

med rostade rotfrukter, picklad gurka och citronmajonnäs

Lax är en fantastisk fisk som det är svårt att misslyckas med, så länge man ser till att den inte lagas för länge. Servera med utsökt grillad blandning av rödbeta, potatis, kål och pumpakärnor. Picklad gurka bidrar med sötma och syrlighet. Den krämiga citronmajonnäsen med vitlök ger extra smak, och passar perfekt till laxen och grönsakerna.

Allergener:
Fisk
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Pumpakärnor

500

Potatis

2

Rödbeta

50

Grönkål, skuren

250

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

Gurka

1

Gurka, piccolo

50

Vitvinsvinäger

25

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1

Citron

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

3

Socker

½

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)571 kcal
Energi (kJ)2389 kJ
Fett45.47 g
varav mättat6.2 g
Kolhydrater10.39 g
varav socker8.6 g
Protein27.84 g
Salt0.6 g

Instruktioner

Baka grönsaker
1

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) i en vattenkokare. Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skala rödbeta. Tärna rödbeta och potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar. Blanda rödbeta och potatis med lite olivolja*, salt* och peppar* på en plåt med bakplåtspapper. Baka i 20-25 min eller tills de är spröda. Tillsätt grönkål och pumpakärnor när det är 10 min kvar av baktiden, och blanda väl.

Skiva gurka
2

Skär gurka i tunna skivor.

Pickla gurka
3

Blanda kokande vatten* (se ingredienslistan), socker*, vitvinsvinäger, salt*, peppar* i en stor skål. Tillsätt gurka och låt stå.

Ugnsbaka lax
4

Placera lax på en plåt med bakpapper. Krydda på båda sidorna med salt* och peppar*. Spraya eller pensla in olivolja*. Baka i ugnen i 10-12 min eller tills laxen är genomstekt. VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Gör citronmajonnäs
5

Skär citronen i klyftor. Blanda majonnäs, aioli och en skvätt citronjuice. Smaksätt med salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp rödbetor och potatis med lax, och med gurka och citronmajo bredvid.