topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsbakad lax

Ugnsbakad lax

med rostade rotfrukter, grönkål och citronmajo

Lax är en fantastisk fisk som det är svårt att misslyckas med, så länge man ser till att den inte lagas för länge. Samtidigt som du bakar lax så lagar du rostade rotfrukter, som får extra smak och tuggmotstånd av att blandas med grönkål och pumpakärnor. Den krämiga citronmajonnäsen med vitlök ger extra smak, och passar perfekt till laxen och grönsakerna.

Allergener:
Fisk
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

50

Grönkål, skuren

300

Potatis

300

Rotfruktsmix

1

Pumpakärnor

250

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

25

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1

Ekologisk citron

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1

Morot

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)787 kcal
Energi (kJ)3294 kJ
Fett47.13 g
varav mättat6.6 g
Kolhydrater53.85 g
varav socker14.5 g
Protein34.26 g
Salt0.7 g

Instruktioner

Förbered rotfrukter
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skala potatis, morot, palsternacka och rödbeta, och tärna dem i 2 cm stora bitar.

Rosta rotfrukter
2

Placera rotfrukter på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 20-25 min, eller tills mjuka.

Ugnsbaka lax
3

Placera lax på en plåt med bakpapper. Krydda på båda sidorna med salt* och peppar*. Spraya eller pensla in olivolja*. Baka i ugnen i 10-12 min eller tills laxen är genomstekt. VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Tillsätt grönkål
4

När det återstår 8-10 min av rotfrukternas baktid - strö över grönkål och pumpafrön, och blanda väl.

Blanda citronmajo
5

Skär citron i klyftor. 

Blanda majonnäs, aioli och en skvätt citronjuice i en skål och krydda med salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp rostade rotfrukter på tallrikar, toppa med ugnsbakad lax och servera citronmajo vid sidan av.