Lax är en fantastisk fisk som det är svårt att misslyckas med, så länge man ser till att den inte lagas för länge. Samtidigt som du bakar lax så lagar du gyllene rostade rotfrukter, som får extra smak och tuggmotstånd av att blandas med grönkål och pumpakärnor. Den krämiga majonnäsen med vitlök ger extra smak, och passar perfekt till laxen och grönsakerna.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
50 g
Grönkål, skuren
300 g
Potatis
300 g
Rotfruktsmix
20 g
Pumpakärnor
(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)
250 g
Laxfilé
(Innehåller Fisk)
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1 st
Morot
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skala och tärna potatis, morot, palsternacka och rödbeta i 2 cm stora bitar.
Placera rotfrukter på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills mjuka.
Placera lax på en plåt med bakplåtspapper. Krydda på båda sidorna med salt* och peppar*. Spraya eller pensla på olivolja*. Baka i ugnen i 10-12 min eller tills laxen är genomstekt. TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
När det återstår 8-10 min av rotfrukternas baktid - strö över grönkål och pumpafrön, och blanda väl.
Blanda majonnäs och aioli i en skål. Smaka av med salt* och peppar*.
Lägg upp rostade rotfrukter på tallrikar, toppa med ugnsbakad lax och servera med aioli.