topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsbakad lax

Ugnsbakad lax

med rostade rotfrukter och frisk majo

Lax är en fantastisk fisk som det är svårt att misslyckas med, så länge man ser till att den inte lagas för länge. Samtidigt som du bakar lax så lagar du gyllene rostade rotfrukter, som får extra smak och tuggmotstånd av att blandas med grönkål och pumpakärnor. Den krämiga majonnäsen med vitlök ger extra smak, och passar perfekt till laxen och grönsakerna.

Taggar:
Barnvänlig
Glutenfri
Mjölkfri
Allergener:
Fisk
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Grönkål, skuren

300 g

Potatis

300 g

Rotfruktsmix

20 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)

250 g

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1 st

Morot

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3209 kJ
Energi (kcal)767 kcal
Fett46.6 g
varav mättat6.5 g
Kolhydrater52.5 g
varav socker13.1 g
Protein34 g
Salt0.7 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Förbered rotfrukter
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skala och tärna potatis, morot, palsternacka och rödbeta i 2 cm stora bitar.

Rosta rotfrukter
2

Placera rotfrukter på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills mjuka.

Ugnsbaka lax
3

Placera lax på en plåt med bakplåtspapper. Krydda på båda sidorna med salt* och peppar*. Spraya eller pensla på olivolja*. Baka i ugnen i 10-12 min eller tills laxen är genomstekt. TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Tillsätt grönkål och pumpafrön
4

När det återstår 8-10 min av rotfrukternas baktid - strö över grönkål och pumpafrön, och blanda väl.

Blanda majonnäs och aioli
5

Blanda majonnäs och aioli i en skål. Smaka av med salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp rostade rotfrukter på tallrikar, toppa med ugnsbakad lax och servera med aioli.