Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Lax är en fantastisk fisk som det är svårt att misslyckas med, så länge man ser till att den inte lagas för länge. Samtidigt som du ugnsbakar lax lagar du gyllene rostade rotfrukter, som får extra smak och tuggmotstånd av att blandas med grönkål och pumpakärnor. Den krämiga citronmajonnäsen med vitlök ger extra smak, och passar perfekt till laxen och grönsakerna.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
50 g
Grönkål, skuren
300 g
Potatis
2 st
Morot
1 paket
Pumpakärnor
(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)
250 g
Laxfilé
(Innehåller Fisk)
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1 st
Palsternacka
1 st
Rödbeta
Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft).
Tärna palsternacka, morot, rödbeta och potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.
Placera rotfrukter på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills mjuka och gyllene.
Torka av lax med hushållspapper och krydda med en nypa salt.
Placera lax med skinnsidan ner på en ny plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 10–12 min, eller tills laxen är genomstekt.
TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
När det återstår 8–10 min av rotfrukternas baktid – strö över grönkål och pumpakärnor och blanda väl.
Blanda majonnäs, aioli, en nypa salt och peppar i en liten skål.
Lägg upp rostade rotfrukter på tallrikar och toppa med ugnsbakad lax.
Servera med majonnäs.