Vi älskar dessa snabblagade rätter! De är riktiga räddare i nöden efter stressiga dagar eller när man helst bara vill chilla i soffan, så här kommer ett nytt recept på en smidig quesadilla fylld med godsaker. Locka fram smakintensiteten och sötman i tomatpure genom att steka den tillsammans med matiga svarta bönor och svamp, citronzest och vitlök och lägg i tortillas. Toppa med mozzarella och in i ugnen tills de är gyllene och osten är sådär underbart smält. Servera med en tomatsalsa du kastar ihop på ett kick, slå dig ner, och njut.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Hello Mexico kryddmix
4
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
50
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
1
Tomat, Grön
1
Koriander
1
Svarta bönor
1
Tomat
1
Vitlöksklyfta
200
Skogschampinjoner
1
Lime
½
Tomatpuré
1
Vatten
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skölj bönorna i kallt vatten. Finhacka vitlök och svamp. Riv limezest och dela limen i klyftor. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt svamp, svarta bönor och en nypa salt*. Fräs i 3-4 min. Tillsätt vitlök, limezest, tomatpuré [1/2 burk, 2 pers], Hello Mexico kryddmix och vatten* (se ingredienslistan). Stek i 2-3 min. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.
Fördela svamp- och bönblandningen mellan tortillasen - 3 st för 2 pers och 6 st för 4 pers. Toppa med mozzarella. Vik varje tortilla så att fyllningen inte trillar ut och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*.
Tillaga quesadillasen i ugnen tills osten har smält och brödet är gyllene, 6-8 min. Tips: Lägg ett bakpapper ovanpå för att undvika att quesadillasen öppnar under tillagningen.
Finhacka grön och röd tomat. Grovhacka koriander. Blanda tomater, koriander, en generös skvätt limejuice, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål.
Dela svamp- och bönquesadillasen på mitten och fördela mellan era tallrikar. Servera med tomatsalsa och limeklyftor vid sidan av.