Den kulinariska resan går till Mexiko och bjuder på en fajitafest med massor av spännande ingredienser. Vi bryner BBQ-marinerad kyckling som sedan får sällskap i ugnen av potatis, lök, morot och paprika som rostas med vår härliga kryddblandning som vi kallar Ay Cajun-ba. Vi toppar med krämig cajundressing och frisk chimichurri med koriander, chili och lime.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 portionspåse
Koriander
½ st
Röd chili
1 st
Lime
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
500 g
Potatis
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
5 g
Tex-Mex
1 st
Rödlök
1 st
Paprika
1 st
Morot
½ tsk
Salt till grönsaker
1 msk
Olja till chimichurri
¼ tsk
Salt till dressing
¼ tsk
Salt till kött
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) och lök i 2 cm breda klyftor. Tärna morot (oskalad) i 2 cm stora bitar. Skär paprika i 2 cm tunna strimlor.
Placera potatis och grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Tex-Mex, hälften av Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt
Under tiden, halvera lime.
Finhacka koriander.
Kärna ur och finhacka chili.
Blanda koriander, chili, olivolja, limesaft, en nypa salt och peppar en liten skål. Ställ åt sidan.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Blanda gräddfil, resterande Ay Cajun-ba och salt i en ny liten skål.
Krydda kyckling med salt.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.
Placera den på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Lägg upp kyckling, rostade grönsaker och cajundressing på tallrikar.
Ringla chimichurri över grönsakerna.