Ugnsstekt fajita-kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsstekt fajita-kyckling

Ugnsstekt fajita-kyckling

med frisk chimichurri och cajundressing

Den kulinariska resan går till Mexiko och bjuder på en fajitafest med massor av spännande ingredienser. Vi bryner BBQ-marinerad kyckling som sedan får sällskap i ugnen av potatis, lök, morot och paprika som rostas med vår härliga kryddblandning som vi kallar Ay Cajun-ba. Vi toppar med krämig cajundressing och frisk chimichurri med koriander, chili och lime.

Taggar:
Glutenfri
<650 kcal 2P-baserat
Proteinrik
Allergener:
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 portionspåse

Koriander

½ st

Röd chili

1 st

Lime

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

500 g

Potatis

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

5 g

Tex-Mex

1 st

Rödlök

1 st

Paprika

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

1 msk

Olja till chimichurri

¼ tsk

Salt till dressing

¼ tsk

Salt till kött

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2534 kJ
Energi (kcal)606 kcal
Fett20.4 g
varav mättat5.6 g
Kolhydrater64.6 g
varav socker16.8 g
Protein40.2 g
Salt5.5 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) och lök i 2 cm breda klyftor. Tärna morot (oskalad) i 2 cm stora bitar. Skär paprika i 2 cm tunna strimlor.

Placera potatis och grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Tex-Mex, hälften av Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt

Förbered råvaror
2

Under tiden, halvera lime.

Finhacka koriander.

Kärna ur och finhacka chili.

Blanda chimichurri
3

Blanda koriander, chili, olivolja, limesaft, en nypa salt och peppar en liten skål. Ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Blanda cajunyoghurt
4

Blanda gräddfil, resterande Ay Cajun-ba och salt i en ny liten skål.

Tillaga kyckling
5

Krydda kyckling med salt.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.

Placera den på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt. 

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Servera
6

Lägg upp kyckling, rostade grönsaker och cajundressing på tallrikar.

Ringla chimichurri över grönsakerna.